THE SOUND STATION

«Wild One EP»

(Chaputa! Records)

Ah, så betryggende å vite at det fortsatt lages rock’n’roll som dette, der godt humør, syndefulle idealer og slarkete og kvasse fuzzgitarer er den hellige treenighet i eliksiren som utgjør grunnmuren. Jeg er usikker på hva som er kommet fra denne herlig skranglete L.A.-gjengen, men de ga iallfall ut fire singler i fjor («Superstition» er helt kick ass. Sjekk den raffe videoen rett under her!), og i slutten av juni kommer denne firespors EP-en, der to av låtene allerede ligger ute i noen strømmetjenester (blant annet hos BandCamp).

Gjeng, ja. Bandet er jo egentlig er en duo, der bandets eksentriske par Simon & Nakia bruker diverse leiesoldater, og nå har de fått gresk drahjelp både i den øvrige lineupen og på produsentsiden. Litt sånn som Michael og Gregg i The Cynics holder på, der de bare leier inn folk til å bistå på trommer og bass.

De er helt avgjort inspirert av opplagte navn som The Standells, Music Machine, The Troggs, Link Wray og hele den skoledannende pakken man i dag betegner som urgarasje, men her er det samtidig tilført en dæsj soul, som om The Flaming Sideburns skulle slått seg sammen med King Khan.

Helt knall, ikke minst tror jeg dette er vilt kult live. EP-en presses i 500 eksemplar og kan forhåndsbestilles nå. Ingen grunn til å nøle på den slags. Kan bestilles herfra (der to låter allerede kan høres), mens vi venter på den fulle debutskiva.

foto