At han nå har tatt steget ut fra badet, for å «synge ut» i full offentlighet, var åpenbart på tide. Fyren har nemlig et sjeldent stort låtskrivertalent.

Den norske språkdrakten er ofte en vanskelig uttrykksform innenfor popmusikken, men Hausner snubler ikke i klisjéer eller selvfølgeligheter. Han lykkes med å gjøre det enkelt, og at tekstene er såpass direkte og upretensiøse passer godt, i og med at sangene er en blanding av håp, drømmer og realisme.

Det er allikevel hovedsakelig musikken, som opererer i skjæringspunktet mellom pop og rock, som gjør «For Evig» til et godt album. Det er ingen svake låter blant de åtte sporene, men «Rive med» skiller seg ut som den aller beste i mine ører. Her snakker vi klasse fra topp til tå.

Selv om Hausner bruker trygge og tradisjonelle rammer for musikken, har karen med dobbelt fornavn en sjelden teft for gode arrangementer – noe «Dans» og «Alt du vil ha» er gode eksempler på. En lite pause her, og et taktskifte der, er enkle grep som kan låte helt genialt.

Soundet, og resten av pakken til Hausner, er ganske minimalistisk. Produksjonen blir litt enkel, og mangler en smule kreativt piff. Hausner og hans fire kumpaner kan definitivt spille, men jeg savner samtidig litt stil. Jeg mener ikke at bandet bør spjåke seg ut med cowboyhatter, gullkjeder eller teite tatoveringer – men de kunne med fordel ha lekt seg med komponenter fra litt flere sjangere.

Nedslagsfeltet for denne musikken bør være veldig bred. Tematikken i tekstene er allmenngyldige, og selv om Hausner opererer helt på grensa til «voksenrock», er dette på ingen måte retro.

Ole Remi Hausner revolusjonerer ingen ting, men hvem bryr seg om dét så lenge han leverer låter som vil gjøre de fleste andre norske popartister misunnelige. Denne debutplata viser en artist som allerede behersker den suverent vanskeligste disiplinen innen popmusikken, nemlig låtskriving. Etter å forhåpentlig ha kommet seg litt rundt for å spille i tida fremover, kan Hausner sikkert raske med seg litt ekstra krydder til bruk i sitt neste musikalske brygg.

PS. Dagens fun fact for alle vintersport-fans er at tidligere skihopper Tord Markussen Hammer spiller i bandet. Finnes det noe annet band med en bassist med «pers» på over 200 meter?

Hausner holder releasekonsert på Driv onsdag 14. november.