Filmen «Akvarium» handler ifølge Nordnorsk filmsenters nettside om en «ung flyktning som desperat søker ly fra vinterkulda i det avsidesliggende huset til en eldre fisker».

Den er regissert av Yvonne Thomassen og produsert av Linn Henriksen fra Finnmark, som for anledning kom litt forsinket til utdelingen.

– Dette overrasket meg, jeg fant ikke billettene mine og derfor er jeg for sen, sa Henriksen fra scenen på Hålogaland Teater hvor utdelingen fant stedt.

– Ærlig

For å introdusere filmen var Ingrid Dokka ved Nordnorsk Filmsenter til stede og det var også jurymedlem Anna Svensson i SVT, som delte ut prisen. Hun begrunnet tildelingen ved blant annet å kalle filmen en «ærlig og sterk historie som er stum på overflaten, men med en sterk symbolisme».

«Akvarium» var nominert sammen med de tromsøværingene og produsentene Rasmus Berglis og Julia Andersen, med henholdsvis filmene «Tidevann» og «Myrhull».

Vinnerfilmen er en del av TIFFs «Film fra Nord». Premien besto av et diplom og 25.000 kroner.

Reindrift på Kvaløya

«Film fra Nord» består av en rekke korte og lengre filmer fra nordområdene, og det er her du finner de aller fleste av festivalprogrammets lokalt forankrede filmer.

En av de aller mest lokale er «Reindrømmen» som åpnet sideprogrammet tirsdag kveld. Den handler om Reiulf som nettopp har arvet en driftsenhet for rein på Kvaløya, hvor det allerede er en reineier, og konflikten so utarter fra dette.

Filmen ble introdusert av Geir Bakkevoll i Sparebank1 Nord-Norge og deretter produsent Benedikte Bredesen og regissør Fridtjof Kjæreng.

LES ALT OM TIFF HER