SIGRID Hovedscenen - Rakettnatt, fredag 26.08.2022

Ai, ai – det er lenge siden en konsert har slått meg så hardt i bakken. Helt siden det O ’store gjennombruddet med «Dont Kill My Vibe» i 2017 har Sigrid, med sin klokkeklare, deilige og ufikserte stemme vært en av mine absolutt favorittartister – men det skulle altså gå fire år før jeg fikk mulighet til å oppleve magien live. Og magi – det ble bare fornavnet når Sigrid tok med et fullstappa Stortorget på en uforglemmelig festivalkveld.

Tross sin så langt relativt korte karriere har Sigrid kronet seg selv som dronninga av pop ikke bare i Norge, men over store deler av verden. Et kjapt søk på nettsidene hennes viser at turnéen videre fra Tromsø går til ukesvis med konserter i USA og Storbritannia – som begge ikke akkurat lider av mangel på store artister. At hun har hevdet seg i den harde konkurransen over-der er ikke overraskende når en begynner å summere opp antall hitlåter artisten har levert på samlebånd.

Foto: Håkon Steinmo

I kjent stil entret Sigrid rakettnattscenen iført jeans og hvit t-skjorte – et komfortabelt antrekk som speiler hennes komfortable utstråling og væremåte på scenen. Det er noe befriende og lekent i det å kunne utstråle der oppe, glitrende av sitt eget seg, uten paljetter og dilldall. På scenens storskjerm ruller det varierte bilder og videoklipp tilhørende sangene, som setter stemninga på hver en ny låt.

Med seg har Sigrid et band bestående av fem medlemmer, inkludert seg selv. Og som de spiller. Det er tight, så deilig tight at hovedpersonen trygt kan levere dansetrinn som klaffer eksakt med musikken. Enda bedre er det når publikum kan låtene godt nok til å gjøre det samme. På flere tidspunkt eksploderer det – spesielt i de mest kjente låtene som «Strangers», «Sucker Punch» og «Mirror». Her får publikum også delta i refrengene, som til tross for ganske høy gjennomsnittspromille låter overraskende bra.

Foto: Håkon Steinmo

I motsetning til et stort antall artister som leverer både autotune og playback fra scenen, er det Sigrid serverer rett fra hjertet, eller ja, lungene da. Og det er i noen av de mindre kjente låtene, om de kan kalles det, at Sigrid skinner som best. I «Mistake Like You» og «Grow» ble jeg helt bestemt på at Ålesund-jenta må ha verdens fineste sangstemme. Sistnevnte var et kledelig og behagelig avbrekk i alt det energiske – med sin nedstrippede gjennomføring.

Det er sjeldent alt klaffer i en såpass lang konsert – men i dag gjorde det det. Da jeg i mai trilla terningen til en femmer for Sigrids andre studioalbum «How To Let Go», avrundet jeg med at de fengende låtene ville gjøre seg, om mulig, enda bedre på festivalscenen i sommer og høst. Så rett kunne jeg ta. Sigrids opptreden på hovedscenen i kveld står igjen som en av de mest minneverdige fra årets festivalsesong.

Foto: Håkon Steinmo