THE BLINDERS, Paradisbukta, fredag

Var du på Buktafestivalen i kveld uten å se The Blinders ta fullstendig kontroll over Paradisbukta? SHAME ON YOU! Og jokes on you. Jeg tror du gikk glipp av årets festivalhøydepunkt. Nå begynner dette å bli overveldende, Bukta. Og vi er bare på dag to.

The Blinders debuterte i 2016 med EP-en «Hidden Horror Dance», og er sånn sett å regne som et ganske ferskt rocktilskudd fra Storbritannia, basert i Manchester. De slapp også album av full lengde i både 2020 og 2021. Sjangeren kan plasseres som psykedelisk, tung indierock – med politisk tunge tekster.

Det blåste opp til skikkelig surt og vått dritvær med vindretning rett mot scenen noen minutter før britene sto klar i Paradisbukta. Da passet det jo fint at vokalist Thomas Haywood, med søkkvåt gitar og blåfrosne fingre etter å ha fullført de første låtene, forteller at det er så vanskelig å spille – på grunn av den «fuckings» utsikta ut over havet. Haha, jeg hadde betalt penger for å få den samme optimismen.

Det er grotesk bunnsolid det som kommer ut av trioen, som i dag var utvidet til fem penkledde unge menn fordelt på gitarer, bass, trommer og keyboard. Scenen stråler av lyskastere og uværet er glemt. Allerede i låt nummer to – «Forty Days And Forty Nights» blir vi forført på best mulig vis – der vokalistens rustne, kraftige stemme får spille hovedrollen.

Det er ikke mange ord som kommer fra artistene mellom låtene, men det er like greit – for låtene er så jævlig bra. Konsertens høydepunkt var fremføringa av låten «I Want Gold» – herlig enkel og fengende med politisk undertone. På et tidspunkt får vi også et roligere avbrekk med et lite utdrag av Beatles «Norwegian Wood» – et artig stunt i den bittelille skogen Paradisbukta omringes av.

foto
Foto: Johannes Brøndbo

Opptil flere ganger må bandets manager springe rundt på scenen med håndduker for å tørke vått utstyr – og under en av låtene er den ene gitaren tilsynelatende kaputt, men det skal ikke stå på bandet, men det særdeles utakknemlige tromsøværet. Når så er sagt, er det jo ikke de lystigste tonene som kommer fra scenen heller, så det hadde kanskje vært mindre kledelig om det var et band med solstråletoner som skulle skape stemning i den mørke kveldinga.

Det kuleste med musikkfestivaler er å oppdage nye band og artister som kan berike spillelister og platespillere for fremtida. The Blinders står, enn så lenge, igjen som favoritten etter Buktafestivalens dag to. Sterk femmer.