I 2022 blir det tre scener under Rakettnatt. Festivalen sentrert rundt Stortorget skal til sommeren for første gang ta bruk Kulturhuset storsal som innendørsscene. Deler av huset har vært brukt som «klubb» under tidligere festivaler.

– Vi lanserte scenen i 2020, men har jo aldri fått tatt den i bruk, sier festivalsjef Stian Johansen.

Fredag formiddag slipper festivalen like godt alle seks artistene som skal spille på den nye scenen:

Metteson, Ash Olsen, Emil Kárlsen, Heave Blood & Die, Hannah Storm og brenn skal spille på Kulturhuset under Rakettnatt.

– Alle leverte gode konserter

Festivalsjefen bruker stikkordene nytt, norsk og spennende som en rød tråd i dagens artistslipp. Han er glad for å ha stor sjangerbredde blant de seks.

– Jeg har sett konserter med alle disse seks det siste året, og alle leverte gode konserter, sier Johansen.

RAKETT-KLAR Ash Olsen spiller på Kulturhuset til sommeren. Foto: Presse

– Er denne norsksatsingen et resultat av pandemien?

– Ikke nødvendigvis artistene på denne scenen. Her er det snakk om at vi ville ha akkurat disse artistene. Generelt sett var det riktig nok en usikkerhet da vi startet bookinga for lenge siden, som førte til enda mer fokus på norske og skandinaviske artister. Så vi er takknemlig for at det finnes så mange bra norske artister der ute!

Plass til 1.200 inne

På festivalens nye innendørsscene i Kulturhusets storsal skal alle stoler fjernes. Rakettnatt tar sikte på en publikumskapasitet på rundt 1.200 personer.

– Kulturhuset har faktisk fått utvidet kapasiteten, påpeker Johansen – og forteller at det blir mat- og drikkesalg innendørs, i samarbeid med Cafe Sånn.

TIL TROMSØ: Metteson er blant de seks artistene Rakettnatt slipper i dag. Foto: Tonje Thilesen

Festivalsjefen kan også rapportere om godt salg. Over halvparten av de 7000 festivalpassene solgt allerede.

– Vi ligger faktisk bedre an på billettsalget sammenlignet med 2019 og 2020.

To store artister på lur

Selv om Rakettnatt til sommeren kan utvide til tre scener, er ikke festivalen fornøyd med kapasiteten. De vil ha flere publikummere på festival.

– Det viktigste er å få en god publikumsflyt mellom scenen, så vi gjør noen endringer med å flytte hovedbaren og slike ting. Ellers jobber vi godt med kommune og fylkestrafikk for å se på løsninger knyttet til Havnegata. Vi får se hvor langt ned vi klarer å skyve scenekanten. For oss handler det om å få utnyttet torget mest mulig, sier Johansen.

Rakettnatt har allerede lansert sine to headlinere, Röyksopp og Sigrid. Johansen innrømmer dog at festivalen fortsatt har to store navn på lur, blant flere artistslipp inn mot sommeren.