Navn, alder: Mathias Dons, 29 år.Band: Gitarist i musikalen «The Book Of Mormon» i England. Spiller også med Roar Dons.Aktuell med: Låten mi «Corona» som er å finne på YouTube – med video og greier!Gig-aktuell: Roar Dons på Prelaten lørdag 18. september.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?– Jeg har studert både klassisk og elgitar og har en mastergrad i jazz. Alt dette kommer frem i musikken jeg skriver og spiller. Musikken jeg skriver selv til eget bruk er veldig akustisk basert. Et fellestrekk med alt jeg skriver er at det er mye fokus på melodi og rytmikk. Tommy Emmanuel er et stort forbilde.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?– Pistol mot tinningen, sier du? Prøver meg først på et Steven Seagal-aktig triks for å få tak i pistolen. Feirer etterpå med å synge «A Whole New World» sammen med søstera mi. Jeg synger Aladdin-stemmen.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?– Det må bli da vi var på turné i Birmingham med «Book of Mormon» i mars i fjor og ble fortalt at showet var avlyst og at vi skulle pakke sammen umiddelbart. Bildet mitt er tatt cirka 10 minutter etterpå. Jeg var for øvrig positiv og tenkte at vi skulle være tilbake maks en måned senere så jeg lot alle fem gitarene jeg bruker på showet bli igjen, og det har jeg angret på i halvannet år.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren, uten noen økonomiske begrensninger.– Fyrverkeri og knalldyr tequila. I tillegg vil jeg ha Taylor Swift til å stå i hjørnet og spille Halvdan Sivertsen-låter mens jeg kommer i stemning.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.– Jeg elsker K-pop! SHINee og Girl’s Generation er mye spilt.

– Vi gir deg guddommelige krefter, som gjør at du får gi nytt liv tilbake til en død musiker. Hvem velger du å hente tilbake, fra andre siden og hvorfor?– Michael Jackson. Han var jo en helt rå musiker og entertainer. Skulle gjerne sett han live. Og alive.

– For at balansen skal opprettholdes, må en annen musiker innstille sin produksjon. Hvem og hva har vedkommende gjort for å gjøre seg fortjent til det?– Låtskriveren/produsenten Max Martin, men det er kun fordi jeg er sjalu.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til? Hvorfor?– Afghanistan – og det sier vel seg selv.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?– K-pop og country-pop!

– Når kjente du sist trangen til å banne høyt?– Da jeg mista en kettlebell på mobilen. Den var selvfølgelig knalltung.