HVA ER DET SOM SPISER MEG OM NATTEN ft. Klish og Erling Ramskjell «Grusomt Fort» (Westergaard Records)

UKAS LÅT: Hva Er Det Som Spiser Meg Om Natten. Før vi kommer til musikken er det bare å fastslå at årets beste bandnavn er levert. Eller kanskje det dårligste? Jon-Are «Klish» Masternes og Erling Ramskjell gjør nemlig ikke ting helt middels.

Den ferske duoen er egentlig gamle kjenninger, med flere fine og finurlige samarbeid på samvittigheten. På «Grusomt Fort» dyrker de den sosiale ryggmargsrefleksen som gir beskjed om at man er utenfor både komfortsone og naturlig habitat.

Melodien er både vakker og knirkete. Teksten er både trist og morsom.

Masternes og Ramskjell har det fotballekspert Lars Tjernås ville ha kalt komplementære ferdigheter. Disse to snurrebassene har i utgangspunktet ulike fasonger, og fruktene av deres samliv ender opp i et potent musikalsk DNA.

Erling og Jon-Are møtes med lave skuldre og et smil om kjeften. Sånn høres det i alle fall ut fra første sekund, idet ølboksen åpnes i introen av denne første smakebiten.

Klish og «The Artist Fromerly Known As Æ» er som to antihelter fra hver sin serie. Der rap-rock ender ofte ender opp som et musikalsk misfoster, snakker vi her om noe helt annet. Denne lille lausungen på tre og et halvt minutt har potensial til å vokse på seg både brede skuldre og et rikt indre liv – uten sjangerbegrensninger.

Debutalbumet, med den ypperlige tittelen «Radikal Merkelighet 2», slippes til høsten. Om vi bare smører tålmodigheten med midnattsolkrem i mellomtida går det sikkert grusomt fort.

foto