Mandag formiddag offentliggjør Nordlysfestivalen nye artister til den kommende festivalen i januar og februar.

Trioen ISÁK, med tidligere vinner av Stjernekamp- og Sámi Grand Prix-vinner Elle Marie Hætta Isaksen i spissen, skal spille årets siste konsert under festivalen.

6. februar skal Hætta og hennes medspillere Daniel Eriksen og Aleksander Kostopoulos markere samefolkets dag med en konsert på Hålogaland Teater.

– Vi blir et av de første stoppestedene på den kommende turneen til ISÁK. De skal gi ut ny musikk i forkant av festivalen, så dette blir en fest. Konserten blir holdt på Scene Vest, som er en veldig fin arena for rytmisk musikk, sier festivalsjef Heidi Beate Lekang.

LES OGSÅ: Ingen annen norsk popartist har like høyt toppnivå

Miniopera hos Mack

Mack-stuene er en annen nye scene for Nordlysfestivalen som blir ekstra eksklusiv, etter at koronarestriksjonene gjør at antallet tillatte publikummere er kraftig redusert.

Regissør Katrine Strøm tar med seg sanger Wenche Maria Jentoft og Harald Bakkeby Moe i sin oppsetning av «Telefonen» i Mack-stuene.

– Her kan man faktisk sitte hjemme i stua til Ludvig Mack og nyte både miniopera og to konserter med kammermusikk, sier Lekang.

LES OGSÅ: Derfor er kulturskolen så viktig for oss

Unge talenter fra Kulturskolen

Nordlysfestivalen viser også i år fram unge talenter gjennom programpostene UngSy, Kommende Stjerner, og Ad Astra.

– Dette kommer som følge av vårt viktige samarbeid med Kulturskolen, og deres unge musikere og dansere, sier festivaldirektøren.

Nordlysfestivalen arrangeres fra 29. januar til 6. februar, med begrenset publikumskapasitet som følge av gjeldende koronarestriksjoner.