Eks-Wonderfools-maestro Tomas Dahl fortsetter allikevel å trille gitarbasert popsukkertøy ut av ermet, som om livet avhenger av det. Og det gjør det jo! Hva hadde livet vært uten god popmusikk? La oss håpe vi slipper å finne svaret på nettopp den problemstillingen.

Album nummer tre under Caddy-navnet er ifølge presseskrivet Dahls 40-årsgave til seg selv. Og hvis dette er lyden av førtiårskrisa, da ønsker jeg meg masse herlig krise i både bursdags- og julegave i årene fremover.

Den konstante strømmen av lekre gitar- og vokalharmonier er lyden av en mann med sjeldent godt øre for melodier som koser seg. Under Dahls korte epoke som trommis i Turboneger, løftet da også hans bidrag bak mikken hele konsertopplevelsen. Refrengene på «Safe Travels» og «Miracle Turn» bør brukes som lysende eksempler på «hvordan man lykkes» i undervisninga på låtskriverlinja – om det finnes noe slikt.

Brian Wilson-faktoren er litt lavere her enn på den ditto glimrende forløperen «The Better End» (2015), men Dahl har selvfølgelig ikke rotet seg bort i noen goth-besudlet jammerdal de siste tre årene. Skulle man laget en video til disse låtene, ville flørtende, lett kledde og smått berusede ungdommer i eh, … sosial omgang med hverandre, vært passende rollefigurer.

Musikkens ryggmarg er powerpopen som buldret ut av stadion- og klubbscener i USA på 70-tallet. Jeg vil tro at både gitarspillet og låtskrivinga til Cheap Trick-bajasen Rick Nielsen har blitt analysert i Tomas Dahls pop-laboratorium. Ace Frehley og Pete Townshend har nok også hatt noen fingre med i dette spillet, drister jeg meg til å anta.

Låter som «Somewhere Beautiful» og «Contagious» bør i tillegg appellere til alle som rekker opp hånda når man sjekker hvem som vil høre Weezer og The Posies. «In the Basement» er derimot en smektende ballade som vil gjøre enhver Big Star-fan skikkelig glad-sentimental. «Roadblocks» er en musikalsk utgave av en tropisk fruktcocktail toppet med krem, og rir på delikat vis det ti låter lange albumet inn i solnedgangen.

data-type="a" data-id="92840854">