Nå starter eventyret

Fredag slippes endelig Violet Roads nye plate «In Town to Get You». Deres desidert beste plate, mener selvsagt guttene selv.
EKSPLOSIVT SHOW: Violet Road lover et helt nytt liveshow, som skal imponere publikum på deres påfølgende turne «In Town to Get You». Her ser vi Halvard Rundberg, som er høyt oppe, under en konsert i Brønnøysund i fjor.Foto: Daniel Mikkelsen 

EKSPLOSIVT SHOW: Violet Road lover et helt nytt liveshow, som skal imponere publikum på deres påfølgende turne «In Town to Get You». Her ser vi Halvard Rundberg, som er høyt oppe, under en konsert i Brønnøysund i fjor.Foto: Daniel Mikkelsen 

Kjetil Holmstad-Solberg trapper opp presis på Kaffebønna i Tromsø. Presis, som alltid, mener han selv.

– Så får vi se hvor lang tid Rundberg-gutta bruker..., sier vokalisten, som sammen med resten av bandet, har rukket å etablere seg på det nasjonale markedet. Her om dagen fikk Kjetil en mail fra Sony Norge om at forhåndssalget til deres nye plate går som hakka møkk. Et godt tegn på hvordan salget vil gå videre for bandet.

Etter hvert kommer brødrene Hogne, Halvard og Herman Rundberg inn og bestiller seg en kaffe hver. Sistemann Håkon hadde ikke mulighet til å stille opp, men humøret er likevel på topp.

– Nå starter eventyret, sier Hogne, som i likhet med resten av gjengen gleder seg til plateslippet.

– Det er det fjerde albumet på fem år. Når vi fikk sjansen grep vi den og fikk litt inntjening på prosjektet. Da sluttet vi i jobbene våre og gikk «all in» på dette, sier Halvard.

– Nesten like effektiv som Beatles i studio. De ga vel ut 12 plater på syv år. Nå blir det vel turne og rundreise i Norge på dere, hvor dere har spilt mange ganger før. Hvor mye har dere egentlig spilt?

– Ett år spilte vi 130–140 konserter og spilte overalt. Da var det stuer, små plasser og litt større. Det er det som gjelder. Spill overalt. Ettersom årene går og vi blir mer kjent blir det færre konserter, men for litt fler folk, sier Halvard.

– Ny plate, som riktignok har ligget ute for streaming i noen uker nå. Hva synes dere selv om platen?

– Det er definitivt den beste. Vi har fått gjort alt vi alltid har hatt lyst til å gjøre. Mantraet før vi gikk inn i studioet var at alle låtene skulle være så gode at de skulle kunne spilles grisehøyt i miksen. Det klarte vi, sier Halvard.

– Dere kommer jo fra vilt forskjellige prosjekter. Hogne spiller god gammal rock, Halvard har spilt hardcore, Herman driver med samisk stemningsmusikk, og Kjetil har en skikkelig 70-tallsrockestemme inni seg. Hvordan endte dere egentlig opp sammen og med Violet Road-musikk?

– Jeg blir ofte overrasket når jeg oppdager hva vi hører på ellers. Hvordan kan Hogne høre på det der? Men det er ikke noe fasit på hva som treffer oss, sier Kjetil.

– Jeg vet ikke hva som trigger meg, men det er forskjellige låter. Snakker vi om fellesnevneren vår, så er det nok sangen som samler oss. Det binder bandet sammen på en vanvittig måte, sier Hogne.

– Det er mye koring på nyplata. Etter første øving var vi alle dausliten og holdte på å svime av etter hver låt. Nå vet vi hvordan Kjetil har det, sier Herman.

– Nå har dere vært i Danmark og flørtet med internasjonale partnere, som skal bringe musikken ut i verden. Hvordan gikk det?

– Låten «Out of Words» er allerede listet på radioen i Danmark. Vårt hovedfokus er Tyskland, Danmark og Sverige. Det tar tid, men plutselig skjer det. Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger fra folkene der nede. Men samtidig må vi fokusere på Norge, hvor vi har vår største inntjening. Jeg har enorm tro på at det kan smelle snart. Vi skal tilbake til Danmark i vår og følge opp, samtidig som vi har folk som jobber for oss mot utlandet.

– Men når man har fire-fem album på baken i Norge. Hvordan angriper man et nytt publikum i utlandet?

– Det er ofte sånn at det som har blitt de største hitsene er det for en grunn. Vi skal ha is i magen om man kutter dem foran et nytt publikum. Med oss er det totalpakken som gjelder. Folk er glade i showet vårt og det er ikke bare enkeltlåter. Man skal bygge opp dramaturgien og det skal være en spenningskurve hvor du smeller til på slutten. Men vi spiller jo det vi syns er gøy, sier Kjetil.

– Første stopp er faktisk NRK-programmet «Lindmo» i beste sendetid lørdag kveld. Sist troppet dere opp som mannskor. Hva kan vi vente denne gangen?

– Det blir en overraskelse. Spektakulært blir det. Når man først er på TV, må man vise seg fram. Nå er vi for første gang alene. Sist var vi med Åge (Aleksandersen red.anm.). Det blir noe prat og litt spilling, sier Halvard lurt.

– Men dere har laget øl også!

– Ja! American Pale Ale, i samarbeid med Mack. Den er så god!, sier Herman.

– Vi brukte en dag på Mack og testet oss fram. Vi er glad i Pale Ale, og drikker det ofte på turne, men Mack hadde det ikke på sortimentet. De har et sterkt musikkfokus på Mikrobryggeriet der, og det er kjempekult. Vi var ikke i tvil om at vi skulle inn dit, sier Halvard.

– Nå går det mot turne hvor dere skal spille 28 konserter. Det har i tillegg blitt ekstrakonsert i Tromsø, Trondheim og i Bodø. Hva får vi servert der?

– For første gang skal vi avslutte turneen i Tromsø. Da må vi virkelig smelle til! Det blir mye ekstra her. Vi kan love både bjeller og trompeter. Vi er glade i å lage et konsept. Alt er nytt, og vi vil bruke hele scenen på The Edge. Det skal vi bli flink på, sier Halvard, som hinter til at trommeslager Herman skal få bevege seg.

– Endelig, utbryter Herman.

Mantraet var at alle låtene skulle være så gode at de skulle kunne spilles grisehøyt i miksen,

– Halvard Rundberg