Stein Torleif Bjella klar for Driv

- Vi låter som kuler og krutt!

Den prisvinnende visesangeren Stein Torleif Bjella gjør på fredag sin første Tromsø-konsert på to år.
VISESANGER: Det er to år siden Stein Torleif Bjella, her avbildet på Buktafestivalen i 2012, sist spilte i Tromsø. På fredagens konsert på Driv byr hallingdølen på ferske låter. Foto: Tom Benjaminsen 

VISESANGER: Det er to år siden Stein Torleif Bjella, her avbildet på Buktafestivalen i 2012, sist spilte i Tromsø. På fredagens konsert på Driv byr hallingdølen på ferske låter. Foto: Tom Benjaminsen 

Sist gang Stein Torleif Bjella spilte i byen, var på Rakettnatts forløper Polaria Music Fest i 2014.

Denne uka reiser den kritikerroste publikumsfavoritten på en liten turné i de tre nordligste fylkene, og fredag spiller hallingdølen på Driv i Tromsø.

Kjører bil fra Hallingdal

– Hvorfor går det så lenge mellom hver hang du tar turen nordover?

– Det virker som om det en slags barriere å booke konserter nordpå ... Huff, nå hørtes det ut som om jeg kritiserte bookingbyrået mitt, og det var jo egentlig ikke meningen, hehe.

– Nord-Norge er jo den fineste plassen i verden å reise rundt i. Jeg har kjørt bil hjemmefra for å få med meg alt, og jeg skal kjøre helt opp til Alta, hvor vi spiller på lørdag. Jeg er veldig glad for å få en ny tur nordover – og det var nok skryt for i dag, tenker jeg, hehe!

LES OGSÅ:

Liker trioformatet best

– Hvilket band har du med deg nordover?

– Jeg har med Eirik Øien på bass, og Geir Sundstøl på diverse strengeinstrumenter.

– Du har tidligere turnert med en kvartett, men du virker også å være glad i trioformatet?

– Jeg liker egentlig best å spille som en trio, og vi prøver alltid å få det til å «swinge». Nå låter trioen som kuler og krutt, og det føles veldig riktig å gjøre konserter på denne måten.

LES OGSÅ:

«Bader» i seg selv

Bjella arbeider for tiden med oppfølgeren til 2013-albumet «Heim for å døy», som vant Edvard-prisens Tekst til musikk-klasse.

– Den kommende plata er det store i livet mitt akkurat nå. Samtidig er jeg så heldig å også kunne reise rundt og spille konserter, så jeg kan virkelig «bade» i meg selv ... Fy fader, det hørtes mest ut som en diagnose. «Bade» i samspill, tror jeg heller vi sier, hehe.

Spiller nytt materiale

– Betyr dette at du reiser rundt og tester ut nytt materiale, på denne konsertrunden?

– Flesteparten av låtene vi spiller er fra katalogen, men det blir også noen premierer. Det er for så vidt ikke noe nytt, jeg har alltid spilt nye låter på konsertene mine.

Bjella har mer enn nye låter med seg i bagasjen nordover.

– Nå kommer jeg rett fra renseriet her i Bodø. Jeg har nemlig tatt med meg de fineste klærne mine for konserten i Tromsø!