Styrta whiskyflaske mens han spilte bassgitar

Bli kjent med Tromsøs musikere gjennom Tromsø-Feedback. Ukas artist er Ariel Joshua Sivertsen.
 

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Det går for det meste i strengebasert musikk innen sjangeren rock, med forskjellige grader av hvor hardt det skal være.

– Hvem har inspirert deg mest musikalsk og hvorfor?
– Etter å ha vokst opp på et ganske fargerikt Hippie/rocke/idealist/younameit kollektiv med Dylan, Young, Marley osv. på full guffe over stereoen til alle døgnets tider, og med øvinger i kjelleren fra et ganske så hardtslående Karlsøy Prestegaard også til alle døgnets tider, ble naturligvis mitt lille opprør å legge min elsk på kommerse Michael Jackson. Dette gjenspeiler seg sikkert i min evige jakt på enkle men gode melodier. Instrumentmessig har jeg nok gått den litt tradisjonelle skolen med først å lære meg Enter sadman på gitar, og deretter utviklet meg videre. Min første store gitarhelt var David Gilmoure.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– Hmm her er det en del å ta av, men kan nevne to ganske like episoder. 1. Før en Cazadoreskonsert i Stuttgart skulle jeg ta en hodepinetablett rett før vi skulle på scenen. Fisket opp en tablett fra innerlomma, og etter cirka 15 min var kroppen helt nummen og synet var dobbelt. Innså etter en stund at pillen jeg hadde tatt var alvorlig mye kraftigere enn paracet. Da vi skulle starte var kroppen blitt så sløv at det var på nippet at jeg klarte å løfte gitaren. Var nær ved å bryte konserten, men kom meg med nød og neppe igjennom den.
2. Under gitarsoloen på låta Lovmann med Karlsøy Prestegaard trenger jeg ikke bruke venstrehånden. Dette resulterte i at jeg midt i låta under en konsert på Karlsøyfestivalen begynte å fikle med en whiskyflaske som sto oppå bassampen min. Overrasket og fornøyd med at jeg fikk opp korken med kun en hånd mens jeg spilte, styrtet jeg like så godt hele flasken. Det siste jeg husker er at Arne Lund kommanderte meg til å sette med meg ned og stirre på basstrommen slik at jeg skulle klare å spille i takt, samt en episk hodepine. Kom meg utrolig nok igjennom denne konserten også.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Som husband for Visjon Norge. Jan Hanvold og hans menighet av kristenfundamentalister er noe av det skumleste vi har i dette landet.

– Hvilket instrument kunne du ikke klart deg uten?
– Jøss så mange negative spørsmål! Hadde jeg ikke hatt noen instrument hadde jeg lagd meg et. Lyd er bare svingninger. Får du noe til å vibrere kan du lage lyd, og dermed et instrument.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte hvilken musikk skulle du laget da?
– Reggae er overraskende uglesett blant mine musikkolleger her i Tromsø. Mulig jeg på slutten av min karriere starter et reggaeband kamuflert under rockenavnet The Mighty Blowsuckingcockfuckers og sniker meg til en episk første og siste reggeagigg på Blå Rock

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Det opplagte svaret nå er vel Dagny, men Tromsø har et veldig aktivt og vitalt musikkmiljø, og med nye Tvibit er det blitt enklere enn noensinne for unge talenter å sette i gang. Tror og håper vi om noen år kommer til å få se noen nye stjerneskudd fra 9000-byen. Hvis ikke noe av det slår til, satser jeg alle penga på Rumbling Retards.

– Når så du sist ditt eget blod?
– Elsker smaken av blod, så sørger alltid for å få i meg en liten skvett hver dag. Det er en av mine fem om dagen.


Fakta

Til tross for sin unge alder er Ariel Joshua Sivertsen en av byens mest erfarne musikere

  • Navn: Ariel Joshua Sivertsen
  • Band: Cazadores, The Late Great, Karlsøy Prestegaard og 1997
  • Aktuell med: Konsert med Cazadores på Driv i morgen! Og ikke minst lydkunstner for Rumbling Retards i kveld.