Musikkintervjuet: Hollow Hearts

– Vi skal ikke bli en hype som dør raskt

Forrige uke spilte de inn sitt debutalbum, og i morgen avslutter bandet sin Nord-Norge-turné på Hålogaland Teater. Hollow Hearts satser på at 2018 blir deres år.
Hollow Hearts (fra venstre Ida Karoline Nordgård, Ida Løvheim, Christoffer Nicolai Mathisen og Mikael Pedersen Jacobsen) spiller på Hålogaland Teater lørdag. 
    
      (Foto: Ronald Johansen / iTromsø)

Hollow Hearts (fra venstre Ida Karoline Nordgård, Ida Løvheim, Christoffer Nicolai Mathisen og Mikael Pedersen Jacobsen) spiller på Hålogaland Teater lørdag.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

De fire musikerne som utgjør Tromsø-bandet Hollow Hearts har allerede gjort seg kraftig bemerket, både som frilansmusikere og som medlemmer av bandprosjekter som Rustholk, White Ascot, K.M. Myrland, Arctic Band, Lisa Skoglund og Bob Dylan på nordnorsk. På toppen av dette, studerer to av fire til master på Musikkonservatoriet, der Feedback møter bandet på et trangt, men funksjonelt øvingslokale.

Ida Løvheim, Ida Karoline Nordgård, Mikael Pedersen Jacobsen og Christoffer Nicolai Mathisen sier de har blitt gode til å inngå kompromisser, for å kunne samle Hollow Hearts så ofte som mulig.

Ida Karoline: – Vi har bestemt oss for å satse på Hollow Hearts, så da får andre prosjekter heller ... eh, lide litt, hehe. Denne høsten har vært nokså pakket, men vi har holdt av mye tid til turnéer og festivaljobber med dette bandet til neste år. Vi håper at dette skal bli et levebrød, og selv om det ikke nødvendigvis blir en pangstart med radiospilling og greier fra starten av, ønsker vi å bygge et navn og et publikum med å turnére mye over lang tid. Vi ønsker at Hollow Hearts skal vare en stund, og ikke bli en hype som dør raskt ut.
Ida L.: – Vi booker allerede en del konserter på små plasser, der folk neppe har hørt om oss. Jeg tenker at dette kan funke bra – selv i nettalderen vi er inne i.

– Dere valgte å ta turen til Bodø for å spille inn det kommende albumet, så vidt jeg har forstått.
Ida L.:– Ja, vi spilte inn i Store Studio med Are Simonsen.
Mikael: – Det kan være godt å reise bort fra der man bor, for å spille inn. I Bodø er det ingen som kjenner oss, og få ting å bli distrahert av.
Christoffer: – Jeg har jobbet litt i det studioet tidligere i år, og ble veldig imponert over mulighetene der, pluss Ares kunnskaper som tekniker. Som band, er det jo inspirerende å reise bort sammen for å spille inn.
Ida L.: – Vi bodde sammen, sov sammen og var i studio hele dagen. Så det var intenst, og vi var litt i vår egen boble. Vi gjorde også noen konserter mens vi var der nede – som forberedning til konsertene i Troms og Alta denne uka. Og ikke minst lørdagen på HT, hvor vi har med Tuva Sofie Andersen – som er en singer-songwriter fra Oslo.
Ida Karoline: – Og det blir en liten tur til Oslo, Trondheim pluss en litt annerledes konsert i Tromsø, idet vi slipper ny singel i november. Vi håper også å kunne komme oss ut av landet, for å spille konserter.

– En annerledes konsert i Tromsø i november?
Ida Karoline: – Kanskje en akustisk konsert med litt pepperkaker og en julesang, hehe.

– Når kommer debutplata?
Ida Karoline: – Vi har mars til neste år som utgangspunkt. Vi driver og snakker med et selskap om å gi den ut, men alt er ikke helt klart enda.

Tromsø-bandet spilte inn sin debutplate i forrige uke, og satser på en utgivelse i mars 2018.  
    
      (Foto: Presse)

Tromsø-bandet spilte inn sin debutplate i forrige uke, og satser på en utgivelse i mars 2018.   Foto: Presse


– Dere har selv beskrevet musikken til Hollow Hearts som americana, men når jeg har sett dere live er uttrykket egentlig bredere enn som så. Har dere en veldig definert, eller mer løs stil – rent sjangermessig?
Ida L.: – Det der er litt vanskelig, fordi vi har forandret oss litt siden oppstarten. Etter å ha vært i studio, hører jeg at musikken låter litt annerledes enn idéen min var da vi startet å spille sammen. Vi er veldig dynamiske, og kan gå fra et helt dempet uttrykk til å være ganske rocka. Fellesnevneren er at alle vi synger, og instrumenteringen vi bruker. Selv om det er litt rock og litt soul i musikken, ligger nok allikevel låtenes grunnidé i americana-sjangeren.
Christoffer: – Bandet blir jo uansett et resultat av musikere som har forskjellig bakgrunn.
Ida L.: – Det eneste bandet alle fire har til felles er Iron Maiden, hehe.

– Hva mener dere skiller Hollow Hearts fra andre band som opererer i samme musikalske landskap?
Ida L.: – Mange band innenfor samme sjanger bruker kun strengeinstrumenter, mens vi har lyst til å være et ordentlig band – med bass og trommer. Ingen skal savne «trøkk» under våre konserter.
Ida Karoline: – Vi utfordrer gjerne sjangeren litt.
Christoffer: – Musikken ender nok opp i en mer rocka bekledning.

– Hvordan er en såpass spredt CV som dere fire har en fordel? Eller fører det bare til mye krangling?
Ida L.: – Jeg tror det er en fordel i låtskrivinga. Om man skriver låter i visesjangeren, er det allikevel nyttig å lytte til klassisk musikk, pop og rock – og bruke det beste fra forskjellige sjangre i ens egen musikk.

– Du har sunget mye på norsk tidligere, Ida. Hvorfor valgte du engelsk i Hollow Hearts?
Ida L.: – Jeg liker godt å synge på norsk, men av eller annen grunn klarer jeg ikke å skrive tekster på norsk. Engelsk kommer veldig naturlig for meg, og den musikken vi spiller hadde ikke kledd å bli sunget på norsk.

– Vårt faste avslutningsspørsmål blir litt vanskelig i og med at dere er fire stykker, men vi prøver: Klarer dere å bli enige om tre artister, band eller album som har vært spesielt viktige for Hollow Hearts – i tillegg til Iron Maiden, hehe?
Mikael: – Vi er vel enige om Crosby, Stills & Nash?
[Christoffer rynker på nesen, og hevder han aldri har hørt om bandet.]
Ida Karoline: – Tre av oss er i alle fall enige om Crosby, Stills & Nash. The Band vet jeg at alle fire er enige om.
Ida L.: – Bigbang også! De er et steike bra liveband.
Ida Karoline: – Bigbang er også litt lik oss på den måten at de ikke har en fast stil, og lager akkurat den musikken de vil – som er inspirerende.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.