Egon Holstad

«Vi tar musikk på alvor!»

Fredag lanserer iTromsø Feedback, ei satsing som tar musikk på alvor.
 

Å gjengi lyd ved hjelp av bokstaver kan virkelig være en krevende øvelse, og det er jo i og for seg dette musikkjournalistikk mer eller mindre dreier seg om. Så her skulle det ideelt sett vært bokstaver som beskrev lyden av en fanfare. Jeg kaster meg dermed ut i det. Tatatatatataratatarata! Biff! Bang! Pow!

Fanfaren er så avgjort på sin plass, for disse sidene markerer oppstarten på iTromsøs ukentlige musikksatsing, et produkt vi har jobbet mye med i kulissene de siste ukene, og som vi er mektig stolte av å presentere.

Vi synes musikk er uhyre viktig, og vi vet at musikk også er viktig for alle våre lesere (med Drillo som eneste mulige unntak, men jeg tror han koketterer når sier han ikke liker musikk. Ja, Drillo. Hvis du leser dette: Jeg tror du ljuger akkurat her, din ignorante fusentast!). Derfor velger vi nå å satse tungt på musikk.

Undertegnede har jobbet med musikk i hele sitt voksne liv; som DJ, platebutikkinnehaver, konsertarrangør, musikkjournalist, plateutgiver og drift av utested med musikk som et bærende element. Har i tillegg slitt ut et tresifret antall skopar som konsertgjenger, på klubb og festivaler.

Det jeg har lært om dette, foruten at musikk er noe av det artigste som finnes å bruke tid på (med klærne på), er at musikk betyr uhorvelig mye for folk, og at det har null å si hvor mange plater, hyllemetre med bandbiografier eller antall deltakelser på musikkquiz du har å vise til.

Smaken til hver og en oppleves som unik og korrekt, og da skal ingen komme å kødde med den. Nå er det helt sikkert de som vil føle at vi på disse sidene kommer til å kødde nettopp med deres personlige favoritter, men vit uansett at musikk her i gården tas på den aller dypeste alvor.

Kanskje blir noe slaktet med imaginær journalistøks, kanskje vil noe du hater og misliker intenst roses opp i de øvre luftlag. Det er nesten gitt at dette kommer til å skje, men det vil aldri, aldri, aldri skje for at vi ikke har en underliggende respekt for musikken i bunn.

Og det er dette Feedback – iTromsøs nye musikksider – ønsker å gjenspeile. Hver eneste fredag skal du derfor få fire sider i papiravisa med anmeldelser, intervjuer, utvalgte låter, gamle arkivbilder med musikalsk innhold, vinylfavoritter, kommentarer osv.

Den faste spalten «På en øde øy med...» skal også fortelle deg hvilken musikk utvalgte musikere, samfunnsprofiler eller andre interessante mennesker (lokale, nasjonale og internasjonale) ville tatt med seg på en øde øy, forhåpentlig vis med litt glimt i øyet og en båt lastet med humor og subjektive utspill.

På nettsidene våre blir det enda mer stoff, mange flere plateanmeldelser, konsertomtaler og masse annet snadder for den som elsker musikk.

Den røde tråden: Vi tar musikk på alvor. Og det vil vi gjøre med å omtale lokale, nasjonale og internasjonale aktører, i et bredt spekter av genre, aldersspredning og kommersielle størrelser.

I en verden der tilgangen på, og mengden av, musikk er tilnærmet begrenset ønsker vi dessuten å være behjelpelige med å løfte opp og fortelle om den musikken du ikke visste at du kommer til å digge.

Populærmusikk og såkalte rytmiske musikkarter vil definitivt være bredest representert, men vi ønsker ikke å smale oss for mye inn heller. Og vi er bare i startgropa!

Kom derfor mer enn gjerne med konstruktive innspill, tips, kjeft, klemmer, ris og ros.

Men ikke kødd med musikk. Da får du med Feedback å gjøre. Hver eneste fredag.