«Hallelujastemning i bakgården»

Kristian Kristensen fremsto på ingen måter som en fersk artist under fredagens konsert på Rakettnatt.
 
        
            (Foto: Daniel Lilleeng)

  Foto: Daniel Lilleeng

Den siste tiden har pop på nordnorsk stått veldig sterkt i populærmusikken i Norge. Artister som Kråkesølv, Moddi og Sondre Justad har bidratt sterkt til populariseringen av dette, og her i Tromsø har vi bandet Resirkulert som er spådd en lysende framtid. 

LES OGSÅ: Eirin (42) og Hege (37) gir seg blanke i været: - Stortorget kan godt regne bort så lenge vi får sett M.I.A! (for abonnenter)

Kristian Kristensen kan på mange måter sies å være en del av denne bølgen, med popmusikk i storformat framført på dialekt. 25-åringen fra Harstad gjorde seg bemerket gjennom deltakelser på TV-programmene «The Voice» og «X Factor» for noen år siden, men har de siste årene fokusert på å skrive eget materiale som soloartist.

På egne bein står harstadværingen fjellstøtt både som sanger og låtskriver, noe som blant annet resulterte i seier under NRK P3s Urørt-finale i 2015 med låta «Lyset», deltakelse på By:larm 2016, og turnering, flere låtutgivelser og en EP i etterkant.

LES OGSÅ: Antrekket som tydeligvis aldri går av festivalmoten: - Jeg gamblet på at folk lot oljehyret ligge hjemme i år (for abonnenter)

For meg er Kristensen et ganske nytt musikalsk bekjentskap, men selv om Kristensen på mange måter kan kalles for en fersk artist, ble det fort tydelig at artisten har bygd seg opp en trofast tilhengerskare allerede, og han gjør seg definitivt godt på en scene med litt størrelse.

Kristensen ble møtt til hylende jubel da han og resten av kvintetten nesten kledelig beskjedent slentret inn på Satelittscenen i bakgården til Verdensteatret kino. Allerede ved første låt var det allsang fra scenekanten og bak til inngjerdingen, og Kristensen holdt en svært god og inviterende tone med publikum hele veien. 

LES OGSÅ: En spretten poprakett rett i fleisen

Kristensens band framsto som et velsmurt maskineri, men vokalprestasjonene er nok hans aller sterkeste kort. Der mange av hans sjangerbrødre bruker mer energiske live-virkemidler, heller Kristensen ofte mer mot soul i uttrykksformen, og imponerende falsettbruk og småimprovisering lot det aldri bli kjedelig. Det er også nærliggende å sammenligne Kristensen stemmekontroll med tidligere Lukestar-vokalist Truls Heggero.

Han har nok lært litt av hvert om publikumsfrieri fra sin tid som oppvarmingsband for Violet Road, for han hadde et solid grep om de frammøtte hele veien og inviterte stadig til aktiv deltakelse fra publikummet. Et slikt høydepunkt ble på låta «Du som snakke», hvor publikummet virkelig fikk testet sine tonale evner. Kristensen sa han ville ta oss med i «ei kirke i Brooklyn», og jaggu ble det hallelujastemning også.

LES OGSÅ: Her er alt du trenger å vite om dagens Rakettnatt-artister!

Etter en svært overbevisende oppvisning avrundet Kristensen og bandet med den helt nye singelen «Du er her» og hiten «Lyset». Selv om det ble litt småsur vokal her og der, og et par dødpunkt underveis, var helhetsopplevelsen så god at småpirk som det lett kan tilgis. Kristian Kristensen har bare så vidt startet karrieren, men er utvilsomt en artist man burde se opp for neste gang han besøker en av byens konsertscener.