«Trillet ballen i åpent mål»

Landets ypperste R&B-duo gikk fremoverlent til verks, som andre post på hovedscenen fredag.
 
        
            (Foto: Christine Blix)

  Foto: Christine Blix

Nico & Vinz stormet scenen, hoppet opp på hvert sitt platå, og leverte en times sjarmøretappe foran et publikum som ønsket dem høylytt og lettbeint velkommen.

LES OGSÅ: Eirin (42) og Hege (37) gir seg blanke i været: - Stortorget kan godt regne bort så lenge vi får sett M.I.A! (for abonnenter)

Etter et par låter uttaler Vincent Dery de tre målene for kvelden: 1. Dansing. 2. Synging 3. Mer dansing. Og fokuset fra scenekanten er åpenbart på hopping og allsang, som selvfølgelig er greit nok, men gjør deler av konserten litt mindre spennende – rent musikalsk sett. Guttene kunne ha ofret et par av timene på gymmen til fordel for noen økter i øvingslokalet.

Det blir raskt flaut at alle refrengene støttes opp av singback. En ordentlig trommis og et par gitarsoloer får vi heldigvis høre, men til neste gig burde Nico & Vinz hyre inn et par korister, i stedet for å gjøre konserter på sparebluss.

SE OGSÅ BILDESERIE: Disse er på Rakettnatt (for abonnenter)

Duoen berges av at låtmaterialet er såpass bra at man glemmer av litt juks gjennom PA-systemet. Det er flere årsaker til at Nico & Vinz tok steget ut av landet allerede i 2014, men hovedgrunnen er at låtene deres har internasjonalt snitt. Drabantbyguttene fra hovedstaden var da også åpne om at de var her for å underholde – noe de også gjorde.

«Hold It Together» og «Intrigued» kommer midtveis i settet, og det slår meg at disse roligere låtene er hva Nico & Vinz gjør best. Når tempoet senkes og musikken får litt mer «luft», kommer det også bedre fram at begge er gode vokalister. Her var jeg allikevel muligens litt i utakt med majoriteten av tilhørerne fredag, som ga langt mer fysisk og verbal respons idet takt og volum gikk opp.

LES OGSÅ: Antrekket som tydeligvis aldri går av festivalmoten: - Jeg gamblet på at folk lot oljehyret ligge hjemme i år (for abonnenter)

«That’s How You Know» er en klein sak som bringer tankene til en R&B-utgave av Postgirobygget, men glir heldigvis over i «Am I Wrong?». Litt teknisk kluss hindrer uansett ikke Nico & Vinz fra å trille ballen i åpent mål avslutningsvis.