«Veldig bra på sitt beste»

Gabrielle skapte god stemning for fansen, men dynamikken uteble.
 

Bergensartisten Gabrielle begynner så smått å regnes som en veteran innen elektronikapop, og listen over hitlåter er også deretter. At hun har mange fans i Ishavsbyen hersket det heller lite tvil om da hun og bandet inntok hovedscenen på fredagskvelden.

Dansbare rytmer og høyt energinivå preget hele konserten, og etter en relativt anonym åpning startet festen for alvor passende nok med «Vekk meg opp», og Stortorget ble med ett forandret til et dansegulv.

LES OGSÅ: Eirin (42) og Hege (37) gir seg blanke i været: - Stortorget kan godt regne bort så lenge vi får sett M.I.A! (for abonnenter)

Allsang av ymse kvalitet ble også vekket til liv og fortsatte med låter som «10 kniver i hjertet», og ingen skal kunne si noe på at Gabrielle har solid teft for gode hooks. Anthemet «De beste» er et godt eksempel, og låten føles som om den er skreddersydd med tanke på publikumsdeltakelse.

Fredagens festivalkonsert var den siste på sommerturneen, så bandet var naturlig nok svært samspilt. Likevel ble konserten for min del litt ensformig, og fraværet av dynamiske grep gjorde det hele litt heseblesende. Jeg vil for øvrig trekke fram «Nye joggesko» som et hederlig unntak, hvor det elektronika-uttrykket gjorde et lite sidesprang i retning av RnB.

SE OGSÅ BILDESERIE: Disse er på Rakettnatt (for abonnenter)

Det skal riktignok sies at enhver artist som har en voksende låtkatalog må velge settliste med omhu, og da er det kanskje ikke alltid rom for de store variasjonene. Det var uansett litt uventet at hennes største hit «Ring meg» ikke ble fullført i sin helhet, til fordel for mindre interessante låter.

LES OGSÅ: Antrekket som tydeligvis aldri går av festivalmoten: - Jeg gamblet på at folk lot oljehyret ligge hjemme i år (for abonnenter)

Misforstå meg rett: Jeg setter stor pris på både dansemusikk og 80-tallssynther, men savnet litt mer variasjon i fremførelsen. Selv om alt ikke falt like godt i smak for min del, var Gabrielle veldig bra på sitt beste, noe avslutningslåten «5 fine frøkner» viste da den satte fullstendig fyr i publikummet.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.