«Halvhjertet fra M.I.A.»

Oppturen uteble fra festivalens største trekkplaster.
 

Den britisk-tamilske rapperen M.I.A. var nok utvilsomt en av de artistene publikummet hadde knytt høyest forventninger til på årets Rakettnatt, meg inkludert. Forventningene ble dessverre ikke innfridd, og konserten ble uten tvil fredagens svakeste på alle måter.

LES OGSÅ: Eirin (42) og Hege (37) gir seg blanke i været: - Stortorget kan godt regne bort så lenge vi får sett M.I.A! (for abonnenter)

M.I.A. er velkjent for sitt politiske engasjement og for sin bruk av gerilja-estetikk. På hovedscenen dominerte et stort fengselsgitter, og danserne var iført oransje heldrakter som sender tankene til diverse bilder man har sett fra Guantánamo Bay.  

Både publikum og artisten selv så bare sånn passelig halvinteresserte ut i å være der, og svært mange sto nok bare og ventet på den nesten idiotisk fengende monsterhiten «Paper Planes». Det tok sin tid. Det tok for øvrig også sin tid før artisten kom på scenen, etter at DJ-en prøvde å varme opp publikummet i noe som føltes som en liten evighet.

Selv om alle kan ha en dårlig dag på jobben, forventes det gjerne litt mer av internasjonale artister i det sjiktet M.I.A. tilhører. Da blir det ekstra skuffende når hun er den på scenen som viser minst engasjement.

SE OGSÅ BILDESERIE: Disse er på Rakettnatt (for abonnenter)

Det kan være flere grunner til at det ikke fungerte helt. Kommunikasjonen med publikummet var ikke til stede i det hele tatt. Selv om lyden var både massiv og mektig, ble det svært vanskelig å oppfatte hva M.I.A. sa, spesielt når interessen begynner å avta.

Det virker kanskje nådeløst, men da publikum nesten var helt stille etter at artisten forlot scenen før de planlagte ekstranumrene, blir det rett og slett for svakt. Spesielt når hiten hun er kjent for ennå ikke er spilt.

Mot slutten begynte det å tynnes merkbart ut på Stortorget, men de som ventet på noe godt ventet ikke helt forgjeves, og sistelåten «Paper Planes» ga bevegelse i et publikum som til da hadde vært mer eller mindre stillestående fram til da.

LES OGSÅ: Antrekket som tydeligvis aldri går av festivalmoten: - Jeg gamblet på at folk lot oljehyret ligge hjemme i år (for abonnenter)

Men oppturen kom litt for sent etter en konsert som frem til da bare opplevdes som et langt gjesp, og da artisten omsider takket for seg var jeg dessverre nesten bare lettet for at det var over.