«Om Justad ikke er født til å underholde, må han ha jobbet svært hardt for å bli så god»

Sondre Justad forsto at han var kongen av Stortorget denne kvelden. Det forsto nok også alle som hørte på.
SONDRE JUSTAD 
        
            (Foto: Christine Blix)

SONDRE JUSTAD  Foto: Christine Blix

Det ble elt åpenbart at det var denne konserten folk hadde kommet for å se lørdag. Og Sondre Justad kan vanskelig ha skuffet noen på torget. Til taktfaste rop fra sine kvinnelige beundrere i de fremste rekkene inntok sjarmøren fra Lofoten scenen, og «ga alt» – som det heter på idrettspråket.

Dette var første gang jeg så Justad live, og selv om jeg husker hans debutalbum som en samling popklisjeer i nordnorsk språkdrakt, ga han låtene sine nytt liv i kveld. Allsangen runget utover torget allerede på første låt «Tilbake».

26-åringen fikk god hjelp fra et svært energisk og samspilt band. Hvis jeg skal trekke frem en av dem, vil jeg nevne karen på keyboard, som løftet melodiene med smakfulle stikk på tangentene. Frontmannen selv, sang djevelske bra. Han kjørte det ikke safe, men presset sitt fysiske instrument så langt det rakk.

Etter å ha sett en lang rekke festivalkonserter av ymse karakter de siste månedene, er det åpenbart at Justad faller inn i «stjerne»-kategorien. Om han ikke er født til å underholde, må han i så fall ha jobbet svært hardt for å bli så god til det.

Idet lofotingen stiller seg på publikumsbarrieren – og legger seg til å flyte oppå jentene i front, under «Det e over» – og ser nesten samtlige hender i været foran seg, vet Justad at han er kongen av Stortorget denne kvelden. Da Dagny kommer på scenen og gjør en strålende duett ut av «Tida vi bare va», fremstår duoen som de mest fargesterke blomstene i den nordnorske popstjerne-buketten.

Konserten denne fredagen, samt hans kontante nye låt "Paradis", øker mine forventninger til Justads neste plate. Skal man pirke litt, bør han dog sørge for å bygge balladene sine på litt sterkere melodilinjer.

Midtveis i konserten påpekte Justad at sommeren ikke er over, selv om været var surt. Han sørget i alle fall for å forlenge vår varmeste årstid men en time.