Rakettnatt 2018:

En ren «tour de force» av en konsert

Med lidenskap og letthet imponerte Silvana Imam som siste artisten på Satelittscenen.
Silvana Imam 
        
            (Foto: Håkon Steinmo)

Silvana Imam  Foto: Håkon Steinmo

Silvana Imam er trolig Sveriges for øyeblikkets beste rapper. Hun er råskap i materialisert form, med oppstykkete beats og et styggpent musikalsk uttrykk.

LES ALT FRA ÅRETS RAKETTNATT HER!

Konserten er en ren «tour de force». Med beinharde låter som «Imam Cobain», hvor hun ber rasister kysse sine hakekors, «Tand alle ljus» som er en hyllest til egne begjær, er det umulig å ikke bli revet med. Istedenfor å roe ned, skrur hun heller intensiteten opp på fremførelsene av de mer nedpå og nedstrippete låtene som «Shhh» og «Power Rangers».

Imam har en ekstrem kamplyst og intensitet, og hun bruker hele scenen mens hun rapper fylt av håp, sinne, glede og selvsikkerhet. Tekstene er enten brutale og tøffe, eller nære og fysiske. I den skitne låta «4h» beskriver hun det meste to lesbiske kvinner kan gjøre med hverandre i løpet av fire timer – på fire minutter.

Det er ingenting å utsette på kraften, intensiteten og viljen til den svenske rapperen. Hvis alle medlemmene i Rage Against the Machine hadde daua og blitt reinkarnert i 2018, så hadde resultatet blitt svenske Silvana Imam.

Imam kunne med fordel vært flyttet til hovedscenen og fått større plass på programmet enn sine knappe tilmålte 40 minutter. Hun fylte uten problem Satelittscenen, selv om jeg har en mistanke at det var en nedstrippet versjon av hennes konsertevner vi ble vitne til, med kun en anonym DJ på scenen som backup.

Imam ferdigstilte albumet «Hellig Moder» i mai, men har utsatt utgivelsen til oktober. Derfor er det en smule skuffende at hun ikke viser fram noe nytt materiale som ikke alt er sluppet.

Samtidig er låtvalgene, som i hovedsak består av bangers fra det storslagne albumet «Naturkraft» og samt noen singler fra hennes nye album, svært bra. Det er ingen dødpunkt under konserten, og som alt godt i livet er det over alt, alt for tidlig.

Konserten avsluttes på topp med den frekke låta «Vikken då» og Silvana ga full uttelling til publikummet som viste ryggen til superstjernen Asap Ferg, for å heller overvære besøket til den svenske heltinnen.