Ukas låt:

Hun er en av våre sterkeste unge stemmer

Ukas låt er den blodferske singelen «Delusive» fra White Ascot, og her leker virkelig sanger Frida Lydia Hansen seg bak mikrofonen.
White Ascot live på Driv, august 2018. 
        
            (Foto: Brage Pedersen)

White Ascot live på Driv, august 2018.  Foto: Brage Pedersen

Resultatet er massivt; hun er en av de sterkeste unge stemmene vi har her nord. Hansen veksler på naturlig vis fra det tandre og varsomme over til skikkelig powerhouse-stil – som ekte soulsangere gjør. En godt vektet dose melodrama, og genuin innlevelse fra frontkvinnen gir låten personlighet.

Tromsø-bandet leverer i sin nye låt en intelligent miks av soul, jazz og pop. De tre herrene som backer opp Frida Lydia Hansen gjør nemlig en rekke smarte valg – både melodisk og rytmisk.

For oss punkrock-bedervede gammelkuker er «flinkis» sjelden noe plussord, men White Ascot er flinkiser på rett måte. Hvert anslag på synthen er perfekt timet, og bassgangene lister seg rundt på tå, før den tramper foten ned på rett sted i rytmen.

Min iboende skepsis for musikkonservatorier, nærmere bestemt tesen om at de er kreativitetens fiende, har fått et nytt skudd for baugen. Nok en gang har akademikere spilt meg et puss! Heldigvis, riktig nok.


«Delusive» er nemlig et fyldig smykkeskrin der nye, lekre detaljer dukker opp i øret for hver avspilling. Skal man dra en parallell til boksing (og det skal man jo tydeligvis) følges lynkjappe jabber fra høyre opp med en bardus venstre krok. Denne uforutsigbarheten gjør at lytteren aldri «slipper ut» fra melodien, før man serveres en ny musikalsk overraskelse. Og de fleste av oss liker vel positive overraskelser?

Bortsett fra opptredener under Sørøyrocken og som oppvarming for Cory Henry på Tromsø Jazzfestival har det vært nesten pinlig stille fra White Ascot-leiren i år. Ryktene sier at debutplata endelig skal spilles inn i løpet av vinteren, og den velduftende smakebiten «Delusive» vekker virkelig appetitten.

Watch this space.