Ukas låt:

Årets mest spretne låt

Powerpop kan være dølle greier, men med maksimal spenst i sokkelesten er det verdens fineste musikksjanger. Hør Romero for bevis.
KRAFTPOP: Debutsingelen til det australske bandet Romero er ukas låt.  
        
            (Foto: Presse)

KRAFTPOP: Debutsingelen til det australske bandet Romero er ukas låt.   Foto: Presse

Aaaah, Australia. Denne notoriske røverstaten fortsetter å spy ut grom rock’n’roll i raskere tempo enn Norge skifter ut justisministre. Dessverre ender mange av de beste australske bandene opp med å tasse rundt i undergrunnens obskuritet – både her hjemme og «down under».

Melbourne-bandet Romero er et nytt bekjentskap som virkelig får gitarpop-hjertet til å pumpe. Kvintetten har spenst som en svett kenguru på jakt etter en iskald sixpack Victoria Bitter, men melodiene sokner til 70-tallets USA.

Dette er powerpop plantet midt mellom Debbie Harrys Blondie og Los Angeles’ kulthelter The Nerves. Sånne greier er det ingen overflod av i 2020, men «Honey» er den meste spretne låten jeg har hørt så langt i år.

Jeg ramlet over bandets debutsingel via den glimrende formidleren av ny musikk kalt Bandcamp. Flere uker etter første smak av «Honey» har jeg verken klart å plukke haka opp fra gulvet, eller sitte stille etter at den første gitarakkorden hamrer låten i gang. Dette er klassisk låtskriverkunst svært få har pop-øre godt nok til å trille ut av ermet.

«Honey» byr på et innbydende, melodisterkt og groovy vers. Så blir vi ertet med den nesten glemte kunstarten pre-chorus, før et eksplosivt refreng truer med å fremkalle gåsehud selv på tåneglene.

I begivenhetenes sentrum stjeler Alanna Oliver oppmerksomheten med en helt stemme. Snakk om kraft og finesse i et og samme instrument. La oss håpe Alanna og gutta har et fullt album ventende like rundt hjørnet.

PS. B-sida «Neapolitoan» er temmelig frekk, den også. Og alle dere nørds: Singelen er fortsatt tilgjengelig på svart vinyl. Her lukter det samleobjekt helt til andre sida av jordkloden.