Ukas låt:

Det er bare å gå i fakkeltog for et nytt album ASAP

Etter å endelig ha gitt ut debutplata for et snaut år siden har Lisa Skoglund åpenbart trykket på gasspedalen under koronaen.
BRILJANT: Lisa Skoglunds nye singel er ukas låt hos Feedback.  
        
            (Foto: Sverre Simonsen)

BRILJANT: Lisa Skoglunds nye singel er ukas låt hos Feedback.   Foto: Sverre Simonsen

Kun uker etter at Tromsø-artisten ga ut julevarmeren «Desember» slipper hun nå en ny singel, med tittel «Murmansk».

Dette er en melodi sjeldent rik på inntrykk, som overgår materialet på Skoglunds finfine debutplate. «Murmansk» er en frisk og intelligent poplåt man tåler å høre mange ganger på rappen.

Skoglund synger med autoritet. Koblet med en genuin sårbarhet blir stemmen hennes slagkraftig både og emosjonelt.

I en evig strøm av «helt OK» artister er det deilig med en sanger og låtskriver med ekte personlighet. Og Lisa Skoglund ikke er redd for å «by på seg sjøl», for å bruke en passende klisjé.

Teksten er avgjort personlig, men samtidig helt åpen for tolkning. Den korte og enkle lyrikken har rom for lytterens egne tanker og opplevelser.

Jeg tar også av hatten for produksjonen gjort av Skoglunds lagkamerater Torje Åsali Jenssen og Kristian Olstad. Melodien lister seg av gårde ved hjelp av et enkelt tema før refrenget løftes varsomt opp over skydekket. Lisa Skoglunds stemme bærer det hele fremover, og resultatet er rett og slett et briljant stykke musikk.

«Murmansk» er god medisin om du er litt trøtt i fleisen og tung i skallen om morran. Om Lisa Skoglund fortsetter å levere låter av dette formatet er det bare å arrangere fakkeltog i gatene med krav om at hun gir ut et nytt album ASAP.