Skal vi tro Egon Holstad er svaret et rungende «NEI», så da gjør vi selvfølgelig det.

I alle fall så gledet folk seg. Så å si alle Bladet «Tromsø» snakket med halvåret før konserten var begeistret. Til og med modellen og programlederen Charlotte Thorstvedt (sa du «hvem?») da hun var vertinne for THINK Mental Fashion i januar 2007.

– Oh, my gosh Jeg har så lyst til å komme til Bukta for å se Iggy. Jeg må prøve å få det til!, sa Thorstvedt til «Tromsøs» Lone Helle.

Etter hvert ankom også Iggy Pops rider, et dokument festivalsjef Robert Dyrnes leste mellom linjene på.

Striglet sjåfør

– Iggys rider var stor underholdning! Han krevde for eksempel å bli hentet av en lite snakkesalig og nyvaska sjåfør, og man kan jo forstå at en musiker som har reist langt ikke nødvendigvis vil bli hentet av hans «største fan» som kommer rett fra nachspiel og som på død og liv skal spille sin egen demo for han, sa Dyrnes til iTromsø i 2010.

Mens sjåføren kunne være lokal viste det seg at utstyret bandet skulle benytte seg av ble langt fra like kortreist. Trommesettet bandet hans benyttet seg av måtte nemlig spesialbygges i Los Angeles, mens gitaristens Marshall-forsterkere ble lånt av et obskurt band i Nord-Trøndelag. De eneste som brukte slike forsterkere i hele riket.

LES OGSÅ: Rockestjerna som ble tromsøværing

Mamma nabo

Et punkt som burde ha stått på lista var egen vaskemaskin eller i det minste en tørketromler. Da Iggy (på en eller annen måte) fikk buksa si våt – buksa han ikke bare skulle, men tydeligvis også måtte – spille i, måtte man improvisere. Løsningen ble, slik den ofte er; «mamma!». Eller å ringe på hos naboen. Eller begge deler.

Guri Møller er en av Buktafestivalens nærmeste naboer og i 2007 var datteren hennes sjef for de frivillige. Da Iggy kom til Telegrafbukta med våt bukse, ringte hun til mamma. Scenebuksa skulle Iggy bruke om noen timer og hun fikk ikke lov å bruke tørketrommel. Iggy fryktet nemlig den ville krympe.

Tromsøvenn

– Alle som har prøvd, vet at det tar et døgn å lufttørke en søkkvåt dongeribukse, så hårføneren ble redningen, fortalte Guri Møller i 2007.

Med en slik oppfølging er det ikke rart at Iggy ble en tromsøvenn. Så til de grader tromsøvenn at TUIL er nå hans favorittfotballag. Visstnok.

– Han fikk skjerfet under konserten av noen av publikum, og skulle ta vare på det. Etter konserten spurte han om klubben, og Iggy Pop er nå offisielt TUIL-fan, sa en stolt Dyrnes etter konserten. Som kjent er Dyrnes selv en hardbarket TUIL-fan. Han og Iggy Pop.

LES ALLE Feedbacks musikkminner.