Feedback aner imidlertid ugler i mosen.

– Er ikke dette noe du sier til alle journalister på stedene der du skal spille, Terje Tysland?

På den andre siden av linjen bryter Tysland ut i latter og sier noe vi ikke helt oppfatter på grunn av ei dårlig linje. Vi går ut fra at han svarer «Nei, selvsagt ikke».

– Men jeg har vært altfor lite i Tromsø de siste årene, sier Tysland når latteren har stilnet og mobillinja har begynt å oppføre seg igjen.

Tysland og bandet hans har en slik forkjærlighet for byen vår at da de ved en anledning forhandlet om vilkårene for en turne i Nord-Norge var kravet en fridag i Tromsø.

– Og det vart no sånn, sier Tysland med nok en latter.

Norske værguder

Sammen regner vi oss fram til at siste gang Tysland var i byen var i forbindelse med Ølfestivalen i 2013. Festivaler har blitt en gullgruve for norske artister.

– Det er stort sett slike festivaler vi spiller på, forteller Tysland som tydeligvis ikke har noe problem med det. Han omtales jo gjerne som en «folkelig artist» og det er jo på festivaler man treffer folket.

Som i 1992 da «årets konsertbegivenhet i norsk rock» – Åge Aleksandersen og Terje Tysland på samme scene for første gang på 17 år – fant sted på Finnsnes Stadium (eller Heimlymyra om du vil).

– Haha, nei, det kan være tøffe tak. Værgudene i Norge er ikke så lette å ha med gjøre. Men det gikk jo bra. Og artig var det også, sier Tysland.

Gjenforening

Selv om regnet høljet ned og publikum stort sett uteble leverte de to rockeveteranene ei minneverdig forestilling for de 200 som faktisk kom. Før konserten fikk Folkebladets journalist Anne May Johansen snakke med Terje Tysland.

– Rocke-Norge karakteriserer deres gjenforening som en konsertbegivenhet. Har dere samme oppfatning?

Og svaret?

– Må itj gjørra for my ut av herran no. Det e show for oss, og vi håpe det skal bli det samme for publikum.

Både Åge Aleksandersen og Terje Tysland ble kjent gjennom bandet Prudence og motstridende kunstneriske interesser mellom de to oppgis ofte som en av grunnene til at Prudence ble oppløst i 1975. Da hadde både Tysland og Aleksandersen skrevet seg inn i norsk rockehistorie som grunnleggere av trønderrocken.

«Stakkars klovn»

Det ble blant annet markert i fjor da Namsos’ Woodland-festival feiret 40-årsjubileet for Tyslands debutplate «Stakkars klovn» fra 1977.

– På den tiden ga jeg jo ut ei plate nesten hvert år. Skulle jeg gjøre det samme for «Mytji arti» (1978), så blir det ikke noe annet enn jubileer. Hm, kanskje jeg gjør det ..., avslutter Tysland og ler godt igjen.

Og da får han et påskudd til å besøke Tromsø.

LES ALLE Feedbacks musikkminner.