– Hadde det ikke vært for hårfrisyrer, klesmoter og prisene kunne man trodd det var 1957 og ikke 1977, skrev Arne Blix i «Tromsø» den 25. oktober 1977. Han hadde vært på konsert med On the Rocks, et fem manns stort rockeband som spilte klassikere av Elvis Presley, Chuck Berry og Buddy Holly og fikk publikum på Prelaten til å danse på bordene fredag og lørdag 22.–23. oktober 1977. De ble opprinnelig trommet sammen for å hedre Elvis Presley som døde 16. august 1977.

Stil og stemning

Selv om vår anmelder også var overbegeistret for «rockehelga» var han naturlig nok langt mer nøktern enn resten av publikum.

– Vi vil ikke påstå at det musikalske som ble presentert var over vanlig Prelaten-nivå, men stil og stemning – det tror vi man må langt tilbake for å finne.

Forhåpentligvis ikke så langt tilbake som til 1958 da Bjørn «Little Henrik» Henriksen ble Tromsøs første rocker.

Bjørn Henriksen forble en sentral skikkelse i Tromsøs musikkliv lenge etter det, men i oktober 1977 hadde han vært borte fra musikken en stund. Det hadde også «Rocke-Olav» Theodorsen som hadde «hulket» Elvis-låter helt til topps i et Bymesterskap. Kanskje var det hans nåværende jobb som dørvakt på Prelaten som hadde sikret dem spillejobben?

Unik i dagens Tromsø

I tillegg til disse to frontfigurene besto bandet av Bjørn Adrian Andreassen, Ulf Rommen og Kenth Wikbjer.

– Nå er det ikke noe nytt at gamle rocketravere fremføres i Tromsø. Det har det vært gjort den gang de ble født. Men det er svært lenge siden rockelåtene virkelig ble rocket og ikke bare sunget. Det er kanskje derfor denne gruppa er noe helt for seg selv. Nå var ikke det tekniske som det skulle. Heller ikke presisjon og sang var på topp. Men det viktigste med en slik gruppe er at de klarer å lage stemning, mente Arne Blix og konkluderte med at her var det «en fart og en sound som er unik i dagens Tromsø».

Comebackband

Mange håpte vel på at On the Rocks skulle bli et fast band, men det varte visstnok bare noen år. I enkelte av disse var de så mange som ni musikere – inkludert en blåserrekke – i bandet. I 1994 gjenoppsto de igjen. På Prelaten, selvfølgelig. De ble heller et comeback-band. Etter noen år, enkelte av dem med ni musikere og en blåserrekke i bandet, la de nemlig opp for å gjenoppsto i 1994 på Prelaten, selvfølgelig. Og igjen i 1998, men da på Mackkjelleren (som hadde overtatt nedlagte Prelatens lokaler).

– Siste gang vi trommet bandet sammen var i 1994. Da hadde vi to konserter på Prelaten, og en liten tur ut på øyene, fortalte Theodorsen som nå var gruppas eneste frontfigur.

LES ALLE Feedbacks musikkminner