Charterjul for «Pusekatter» på Gran Canaria

I 1982 feiret Sverre Kjelsberg med følge en noe utradisjonell jul, men ikke uten kassegitaren sin. Noen tradisjoner bryter man bare ikke.
IMPROVISERT KONSERT: De ble aldri hyret inn som musikere, men de ble spurt av pubens innehaver, som snakket svensk, om de kunne tenke seg å spille. – Vi kom innom en av barene en tørst ettermiddag. Og kvelden etter satt vi der. Sverre med gitar og vi med congas, sa Tor Kjelsberg til «Tromsø» 15. januar 1982. Fra venstre ser vi Bent-Eirik Reiertsen, Ottar Aasegg, Bente Reibo, Ketil Arnesen, Sølvi, Tor, Johanne og Sverre Kjelsberg. Foto: Knut Hansen 

IMPROVISERT KONSERT: De ble aldri hyret inn som musikere, men de ble spurt av pubens innehaver, som snakket svensk, om de kunne tenke seg å spille. – Vi kom innom en av barene en tørst ettermiddag. Og kvelden etter satt vi der. Sverre med gitar og vi med congas, sa Tor Kjelsberg til «Tromsø» 15. januar 1982. Fra venstre ser vi Bent-Eirik Reiertsen, Ottar Aasegg, Bente Reibo, Ketil Arnesen, Sølvi, Tor, Johanne og Sverre Kjelsberg. Foto: Knut Hansen 

 
1 / 2

– Mellom jul og nyttår, på en liten spansk pub midt i Playa del Inglés. Rundt et av bordene sitter Sverre Kjelsberg med medbrakt gitar, og ti andre tromsøværinger. Åtte av dem med nyinnkjøpte kongo-trommer. «Pussycaten» og geitfarmeren Ottar Aasegg, Tromsøs nyutnevnte feierformann, Zakalin-vokalisten og Sverres bror, Tor Kjelsberg, «Halv sju»-damen Bente Reibo, tromsøguttene Ketil Arnesen, Charles Kristiansen, Halvar Zakariassen, og Kjelsberg-brødrenes samboere Sølvi og Johanne. Finnmark Dagblad-journalisten Bengt Erik Reiertsen. Og for ikke å glemme Wilmar – med etternavnet Johansen – fra Karlsøya. Den eneste som dro med syden-flyet til Gran Canaria lillejulaften med ryggsekk, inneholdende blant annet tørrfisk, skrev «Tromsøs» journalist Knut Hansen 15. januar 1983.

LES OGSÅ:  Nattens musikkliv

Scoopet på Playa del Inglés

Han kom hjem fra juleferien på Gran Canaria med et lite scoop. Andre kom hjem med gode minner.

– De andre hadde planlagt turen lenge, men da det ble en ledig plass ble jeg impulsiv, sier Bente Reibo til Feedback i dag.

Musikeren og kulturarbeideren Reibo er selv ingen hvem som helst i Tromsøs kulturliv, med fartstid fra Nordnorsk Visegruppe og en av Kultas grunnleggere, men i denne sammenhengen kommer hun naturlig nok litt i bakgrunnen.

LES OGSÅ: En popstjerne på Prestvannet

Et helt orkester

– Jeg mener å huske at det ble spilt hver eneste kveld. Det var da vi samlet oss. Alle koret og spilte på glass eller det som var i nærheten. Vi ble et helt orkester.

– Og gjett om spanjolene sperret øynene opp. Forresten, turistene også. Hva annet kan man når 11 tromsøværinger spiller og synger kjente Pussycats-låter der man aller minst venter å høre slikt, skrev Hansen videre.

Ifølge Reibo besto repertoaret også av Evert Taube og annen visemusikk kombinert med kjente poplåter. Og kanskje en julesang eller to?

LES OGSÅ: Arrangerte han Tromsøs første houseparty?

Charterjul

– Vi prøvde jo å feire jul, men det ble vel noe helt annet. En charterjul.

Da var det godt å ha med seg Wilmar Johansen og den mobile tradisjonsjula hans.

– Han hadde mye rart i den kofferten sin. Blant annet blåkveite og han spanderte på alle.

Feedback forsøkte også å komme i kontakt med Ottar Aasegg i forbindelse med denne artikkelen, men ble sendt rett til en engelsk mobilsvartjeneste.

– Ottar ble så betatt der nede, så han er vel kanskje der for tiden?, avslutter Reibo og ler.

LES ALLE Feedbacks musikkminner.