Knallsterke artister til Stortorget

Trippelslipp fra Rakettnatt

Rakettnatt presenterte fredag Karpe Diem, Astrid S og Aurora som de norske alibiene til neste års festival.
BRITISK FAVORITT: Norske «Aurora» ble internasjonal stjerne over natten da hun covret Oasis sin «Half the World Away». Nå er hun klar for Rakettnatt. 

BRITISK FAVORITT: Norske «Aurora» ble internasjonal stjerne over natten da hun covret Oasis sin «Half the World Away». Nå er hun klar for Rakettnatt. 

De er omtalt som Norges mest populære artister for tiden. Med coverversjoner av Oasis, utsolgte konserter og gode opptredener på TV er Astrid S, Aurora og Karpe Diem klar for Tromsøs største musikkfestival.

– Vi er veldig fornøyd med å komme i gang og det er tre slipp som passer veldig godt innen vår profil som er å være ung og frisk, sier Katrine Blom, som er daglig leder for Rakettnatt.

Sjarmerte britene

Aurora sjarmerte nylig britene i senk med en coverversjon av Oasis kjente låt «Half the World Away», som ble brukt i en julereklamefilm for selskapet John Lewis.

– Hun har en helt sinnssyk stemme som jeg tror kan nå himla langt. Hun kommer bare til å bli større og større og jeg kjenner det var bra vi fikk booka henne inn nå, for hun blir nok ikke lett å få tak i fremover, sier Blom.

Verdensartisten Katy Perry anbefalte også 17-åringen fra sin twitterprofil tidligere i år. Nylig trollbandt Aurora alle under P3 Gull på TV med fremføringen av låten «Running With the Wolves». Under samme prisutdeling mottok Astrid S pris for «Årets nykommer» og «Årets låt» med «2 AM»

– Sammen med Aurora er hun er nok den mest omtalte artisten i Norge for tiden, sier Blom.

Karpe igjen

Selv om hiphop-yndlingene Karpe Diem er booket til Studentsamfunnet Driv i høst, stopper det ikke Rakettnatt å få gutta nordover igjen.

– De er Norges beste liveband for tiden og er kremen av norsk hiphop. Vi ser at Driv-konserten solgte raskt ut, og å se dem under åpen himmel i Tromsø blir nok like bra som på Driv.

Slippene til Rakettnatt kommer henholdsvis tidlig, ettersom festivalen ikke er før i september 2016. Nå melder Blom at de jobber med internasjonale aktører, som kan komme allerede etter nyttår.

– Det er litt tilfeldig at vi starter med norske artister, men det kommer nok noen slipp i januar.

– Fjorårets festival inneholdt utelukkende artister fra Norden (Island, Danmark og Norge). Kan vi vente noen utenfor våre naboland?

– Vi jobber for å få på plass internasjonale aktører, sier Katrine Blom.