Kaizers Orchestra-vokalist lager musikken til HT-stykke

Janove Ottesen er mest kjent som frontfigur og vokalist i bandet Kaizers Orchestra. Nå har han skrevet ny musikk til Hålogaland Teaters oppsetning av «Peter Pan». I går leda han skuespillerne på musikalsk prøve.
KOMPONISTEN: Janove Ottesen har skrevet ny musikk til Hålogaland Teaters oppsetning av «Peter Pan». 

KOMPONISTEN: Janove Ottesen har skrevet ny musikk til Hålogaland Teaters oppsetning av «Peter Pan». 

Oppgava er ikke ny for Janove Ottesen. Siden Kaizers Orchestra i 2013 tok pause har han blant anna jobba med å komponere musikk for film og teater. Nå er det Hålogaland Teater som gleder seg over å ha Ottesen med på sitt «Peter Pan»-lag som ser premièren 25. februar komme stadig nærmere.

– Vi må finne en rytme i sangen som får publikum i salen til å svinge med i det vi gjør, sier Janove Ottesen, som har tatt steget opp på pianokrakken i prøvesalen og leder an i sangen.

Ungt ensemble

I rollen som Peter Pan får publikum møte Sondre Petersen, Rebekka Nystabakk spiller Wendy og Trond Peter Stamsø Munch spiller Kaptein Krok. Fra teatrets faste stab medvirker også Guri Johnson. Dessuten deltar det fem stuntutøvere i forestillinga i tillegg til drøyt 20 elever fra Dans- og dramalinja på Kongsbakken videregående skole.

LES OGSÅ: Ole Giæver filmer sitt eget liv i ett år

Med noen unntak er det med andre ord en ung gjeng som møter Janove Ottesen som har tatt turen nordover for å jobbe med skuespillerne onsdag og torsdag denne uka.

Merker resultater

Janove Ottesens instrukser glir lett in. Det tar ikke lang tid før vi på sidelinja kan høre klar fremgang, og instruktøren gir positive tilbakemeldinger.

– Bare litt mer vibrato på slutten der, sier Ottesen og tar det hele en gang til.

LES OGSÅ: Joddski vs. Egon på HT

Spennende

– Elevene våre trives med å jobbe med Janove. Det er nok mer spennende for dem å få instruksjon fra en rocker enn fra en sangpedagog, sier en av dramalærerne fra Kongsbakken som følger prøven.

Dermed nærmer det seg stadig mer at publikum kan fly med Peter Pan og Tingeling der de tar «andre til høyre og så rett fram til soloppgang» rett inn i et fantasiland som har fortsatt å trollbinde publikum verden over siden forfatter J.M. Barrie i 1905 skrev boka om Peter Pan. Ved denne anledning skal Janove Ottesens musikk bidra til å skape magien.

LES OGSÅ: Katja (17) må kombinere skole med filminnspilling