Vamp-musiker flyttet til Tromsø. Nå gleder han seg til å vise bandet sin nye hjemby

Kjetil Dalland står på scenen sammen med resten av Vamp 9. mars. I salen følger hans Tromsø-familie spent med.
TIL DRIV: Onsdag 9. mars spiller Vamp, med Kjetil Dalland (nummer to fra høyre), på Studentsamfunnet Driv.Foto: Haakon Nordvik 

TIL DRIV: Onsdag 9. mars spiller Vamp, med Kjetil Dalland (nummer to fra høyre), på Studentsamfunnet Driv.Foto: Haakon Nordvik 

– Hei, jeg hører deg litt dårlig. Vi sitter i en mini-turnébuss fra Mosjøen. Jeg skal prøve å få med meg det du sier, forteller bassist i Vamp, Kjetil Dalland til iTromsø.

LES OGSÅ: The Northern Lies spesialskriver låter for fansen

Bandet er nemlig på en tre ukers turné, hvor de blant annet skal innom Tromsø og Studentsamfunnet Driv onsdag 9. mars.

For Kjetil Dalland er dette høydepunktet i turnéplanen.

– Jeg bosatte meg der for seks år siden. Det var nok en nordnorsk kjæreste som hadde litt magnetisk kraft der, sier Dalland, som har stiftet familie i ishavsbyen.

Variert publikum

Den folkekjære gruppen har holdt det gående siden 1991, og har dermed fans fra den litt eldre garde. Likevel observerer Dalland, som for øvrig har vært med i litt over ett år, at Vamp tiltrekker seg publikummere i alle aldre.

– Det forbauser oss stadig over hvor stort aldersspenn det er blant publikum. Det er rart hva folk henger seg opp i. Noen liker den ene platen veldig godt, noen liker noe helt annet, men det er noe med låtene til Vamp som treffer noen preferanser hos folk, sier Dalland.

LES OGSÅ: – Jeg vil redde verden fra «skitmusik»

Han har kun spilt med Vamp en gang tidligere i Tromsø. Det var på The Edge.

– Gutta i bandet elsker å spille i Tromsø. De skryter skikkelig av publikum der, og vi gleder oss veldig til å spille på storscenen til Driv.

Selv er han med i prosjektene Robaat og Marie Vangen i Tromsø, hvor han får vedlikeholdt sin musikalske karriere. Her har han blant annet opptrådt på Drivs minste scene.

Turnélivet med Vamp

Det er ingen tvil om at Vamp kan beskrives som en gigant i norsk musikkhistorie. Låter som «Tir Na Noir», «Liten Fuggel» og «Månemannen» har gitt bandet hele fem spellemannpriser.

LES OGSÅ: Vil bli Tromsøs Keith Richards

– Det var en ære å bli spurt om å være med. Da jeg først ble med, kom jeg ganske fort inn i det. Det er utelukkende hyggelig og givende å få spille med dem, sier Dalland, som forteller at Vamp fyller opp de fleste salene de gjester på turneen.

– Jeg kunne selvfølgelig kommet med en bløff om at vi lever ut turnélivet til det fulle, men sannheten er nok litt kjedeligere enn som så. Vi koser oss så godt vi kan, men vi er jo der for å utføre en jobb. Folk betaler jo med et ønske om å få en god opplevelse. Vi må alltid være fokusert og uthvilt for å gi maks hver eneste gang, sier Dalland.