Rakettnatt 2016

Fant Dagny på påsketur

Rakettnatt lot seg inspirere av god gammeldags påskestemning da de slapp enda en artist til årets festival.
FANT EGGET: Åshild Krag fant Rakettnatts påskeegg sammen med sin samboer.Foto: Privat 

FANT EGGET: Åshild Krag fant Rakettnatts påskeegg sammen med sin samboer.Foto: Privat 

HAMNA: Åshild Krag (40) var rask på labben da Rakettnatt annonserte at de hadde gjemt to festivalpass i et påskeegg ute i naturen på Tromsøya. Ved hjelp av noen hint i beskrivelsen, skjønte Åshild og hennes samboer Leif Lunde at det var snakk om hoppbakken på øya.

– Vi var litt usikre på om vi var for sent ute, men vi var heldigvis først på stedet, sier Krag, som fant et stort egg med to festivalpass, snop og en plakat av Rakettnatts siste slipp.

Les også: Denne artisten kommer til Rakettnatt.

Over 8 millioner avspillinger

Artisten, som var avbildet på en stor plakat, var ingen ringere enn tromsøjenta Dagny, som har gjort det stort utenlands det siste året.

Med låten «Backbeat» har hun over 8 millioner avspillinger på streamingtjenesten Spotify.

– Jeg er litt usikker på om jeg har hørt henne, så det blir veldig interessant, sier Krag, som ikke var på fjorårets festival.

– Det var kanskje ikke helt de artistene jeg liker, men jeg er jo veldig glad i å gå på festival. Så jeg gleder meg veldig til dette. Nå er jo årets første festival i boks, sier finneren.

Les også: Braksuksess for Dagny.

Stolt av bookingen

Rakettnatt-gjengen fikk med seg opptredenen til Dagny under By: Larm. Nå gleder de seg til å få vist fram den lokale stjerna for tromsøværingene.

– Dagny er ei utrolig tøff jente, og musikken er full av energi og fenger så godt som alle. Hun er som skreddersydd for festivalens image, sier kommunikasjonsansvarlig Katrine Blom, som tror Dagny er en fremtidig superstjerne på verdensbasis.

– Hun har allerede tatt Norge med storm, og spiller på flere store festivaler denne sommeren. Det er kjempegøy å få henne hjem til Tromsø, sier Blom.

Fra før har Rakettnatt sluppet artistene Astrid S, Aurora, Karpe Diem og Ary til festivalens som holder til på Stortorget.