Tungtvann gjenforenes på Rakettnatt

Hip hop-legendene i Tungtvann gjenforenes for én eksklusiv konsert på sommerens Rakettnatt.
Jørgen «Jørg-1/Joddski» Nordeng (til venstre) og «Poppa» Lars Sandness gjenforenes for kun en konsert i 2016 – på sommerens Rakettnatt.  

Jørgen «Jørg-1/Joddski» Nordeng (til venstre) og «Poppa» Lars Sandness gjenforenes for kun en konsert i 2016 – på sommerens Rakettnatt.  

De er gudfedrene av nordnorsk hip hop, og hadde egentlig lagt samarbeidet på hylla. I august samles allikevel Jørgen «Jørg-1/Joddski» Nordeng og «Poppa» Lars Sandness i Tungtvann for å gjøre én eksklusiv konsert.

Den sentrumsbaserte festivalen Rakettnatt i Tromsø har nemlig klart å lokke duoen ut av pensjonstilværelsen, og festivalkonserten blir sannsynligvis Tungtvanns eneste opptreden i 2016.

– Vi gjør det for en søppelsekk med penger, sier Lars Sandness med et glis.

LES OGSÅ: Denne svenske stjernen kommer til Rakettnatt

Føler et «sug» etter å opptre

– Vi hadde jo egentlig avsluttet Tungtvann i fjor, men så fikk jeg en impulsiv tekstmelding fra Erlend (Mogård-Larsen, bookingansvarlig) om vi ville spille. Vi skulle jo faktisk spille på Rakettnatts forløper Polaria Music Fest, men det gikk i vasken da det ble noe rot med lokalene den gang, forklarer Sandness.

Tungtvann spilte en utsolgt gjenforeningskonsert i fjor, på Clarion Hotel The Edge.

– Ifølge hotellsjefen kunne vi ha solgt ut to sånne konserter, og det er klart – man har følt et lite «sug» etter å gjøre konserter igjen.

– Tre gretne, gamle gubber

Sandness, som er oppført som hip hop-kurator under Festspillene i Nord-Norge i juni, sier eventuelle gjesteartister ikke er avklart. Fokuset vil ligge på duoen og deres faste samarbeidspartner Håvard «Jan Steigen» Jenssen.

– Det blir tre gretne, gamle gubber som skal sette skapet på plass!

– Jeg er veldig glad i sånne byfestivaler som Rakettnatt, og torgområdet er jo en helt fantastisk arena. Nå jobber vi med å få utsatt spillestart så lenge som mulig, slik at det blir skikkelig mørkt.

LES OGSÅ: Han er Kultur-Tromsøs ukjente edderkopp

Juleshow og musikal

– Blir Tungvannt nå hiphopens svar på a-Ha og Raga Rockers, som har «reunion»-konserter i hytt og vær?

– Vi har overhodet ingen stor eller helhetlig plan om det, men jeg har jo mottatt noen henvendelser i det siste, sier produsenten hemmelighetsfullt.

– Hvilke henvendelser?

– Vi har fått spørsmål om å gjøre årlige juleshow, i tillegg til et forslag om å lage en Tungtvann-musikal! Jeg tror allikevel ikke at vi skal sette kostymeavdelinga i arbeid helt ennå.

LES OGSÅ: Internasjonal headliner klar for Rakettnatt