Nytt navn og tidspunkt for Barentsjazz

– Nå endrer vi konsept og håper å kunne profesjonalisere festivalen, sier festivalsjef Ola Asdahl Rokkones.
STYRELEDER: Ola Asdahl Rokkones ser fram til å kunne ha jazzfestivalen om sommeren istedenfor på viteren. Foto: Tom Benjaminsen 

STYRELEDER: Ola Asdahl Rokkones ser fram til å kunne ha jazzfestivalen om sommeren istedenfor på viteren. Foto: Tom Benjaminsen 

Styreleder i det som nå har vært kjent som Barentsjazz, Ola Asdahl Rokkones er klar for endringer på festivalen.

– Vi skal gjøre en full konseptendring for festivalen. Vi har fått en million kroner i støtte fra fylkeskommunen, som gjør at vi kan ansatte en stab og profesjonalisere festivalen, sier han.

Festivalens nye navn er Tromsø jazzfestival.

LES OGSÅ: Vil ha sommerjazz i Tromsø

Konsert på fjellheisen

I tillegg til å endre navn bytter også festivalen tidspunkt.

– Før har festivalen vært i november. Da er tromsøværinger opptatt med julebord og eksamener, så derfor legger vi den nå til august. I år blir det 11. til 14. august. Dette gjør også at vi får en del andre muligheter når det kommer til utekonserter. Blant annet gambler vi på godt vær, og legger flere av konsertene på fjellheisen, sier Rokkones.

LES OGSÅ: Disse festivalene kan få tildelt 2,2 mill.

Årets program

Foreløpig har festivalen sluppet tre band.

– 11. august skal Terje Rypdal spille. Han er en av Norges største jazzgitarister gjennom tidene. Han skal spilles med bandet Elephant 9. Tromsø-artisten Eline Hellerud Åsbakk og Elle Marja Eira som er en stor samisk artist skal begge spille på fjellheisen 11. august.

– Jeg tror konseptendringa kan være starten på noe stort, sier Rokkones.