Seigmen

Tilbake etter den dårligste konserten siden gjenforeningen

90-tallsrockerne i Seigmen er tilbake i Ishavsbyen. Derimot er det én Tromsø-konsert gutta raskest mulig vil glemme.
OSLO: Slik så det ut da Seigmen gjestet Sentrum scene i 2015.Foto: Silke Jochum 

OSLO: Slik så det ut da Seigmen gjestet Sentrum scene i 2015.Foto: Silke Jochum 

TROMSØ/OSLO: Etter å ha vært heidundrende populære gjennom hele 90-tallet trodde de fleste at man hadde sett det siste fra gjengen bak «Metropolis» og «Slaver av solen». Derimot slo de knallhardt tilbake med en gjenforening i 2006, hvor de blant annet gjestet Buktafestivalen.

– Det er den dårligste konserten vi har gjort siden gjenforeningen, sier frontmann Alex Møklebust til iTromsø

Måtte rette opp

For to år siden fikk de sjansen igjen i Tromsø, hvor de gjestet nye Driv.

– Det klødde ekstra i fingrene for å rette opp i det. Vi ville virkelig tilbake til Tromsø, og det ble en kjempefin kveld hvor vi blant annet fikk tatt masse bilder til bildeboka til Bjørn Opsahl, sier Møklebust.

LES OGSÅ: Joddski tar igjen for tapt tid

Sist helg åpnet Seigmen høstens klubbturné med konsert i Stavanger. Etter Tromsø venter Bodø, Trondheim, Hamar, Oslo, Bergen og Ålesund.

– Konserten ble nok litt i lengste laget. I Tromsø blir det en god blanding av både nytt og gammelt.

LES OGSÅ: Nå sikter de mot Veronica Maggio-samarbeid

Blandet publikum

Møklebust erindrer Seigmens første konsert helt tilbake til 1993, og så vidt han kan huske har de aldri spilt på samme sted i Ishavsbyen to ganger. Nå på torsdag blir den rekka derimot brutt når de gjester Driv for andre gang på to år.

Selv om bandet går for å være et «kultband» fra 90-tallet, observerer bandet at det ikke bare en gjengangere på konsertene deres.

– Det er selvfølgelig en høyere snittalder enn det var på 90-tallet, men vi ser overraskende mange nye som kommer til. Fra gammelt av ser vi at «seigmenpublikumet» er alle typer mennesker. Etter avskjedskonserten i 1999 opplevde vi at både folk med lateks og folk med stresskoffert kom på etterpåfesten vår, og akkurat det virker ikke som om det har forandret seg.

LES OGSÅ: Aurora vender tilbake til Tromsø

Og Seigmen virker ikke som de har tenkt å gi seg så lenge de har noe å komme med, som publikum liker. 2015 ble et godt år for bandet med ny plate og en rekke konserter over hele landet.

– Vi håper bare at vi innser at det er på tide å stoppe før publikum gjør det. Så lenge vi føler at vi har noe å komme med, så gjør vi det vi alltid har gjort.