Lars Lillo til Kulturhuset

deLillos-sjefen sitt Neil Young-coverband Young Neils gjester Tromsø for første gang på 20 år.
TIL TROMSØ: Lars Lillo-Stenberg sitt band Young Neils spiller sin første konsert i Tromsø på 20 år, på Verkstedet i desember. Foto: Bjørn Erik Pedersen 

TIL TROMSØ: Lars Lillo-Stenberg sitt band Young Neils spiller sin første konsert i Tromsø på 20 år, på Verkstedet i desember. Foto: Bjørn Erik Pedersen 

I sommer måtte deLillos avlyse sin opptreden på Buktafestivalen, som følge av frontmann Lars Lillo-Stenberg (54) sin sykehusinnleggelse på grunn av hjertesvikt.

Nå sørger Kulturhuset for et lite plaster på såret for alle byens tilhengere av den populære musikeren og låtskriveren. 13. desember spiller nemlig Lillo-Stenberg sitt Neil Young-coverband Young Neils på Verkstedet.

Spiller i kun fire byer

Det er Torgeir Aasmo som har booket Young Neils, og Cafe Sånn er konsertarrangør. Aasmo sto også bak bandets forrige konsert i byen, helt tilbake i 1996.

– Det blir et slags 20-årsjubileum! I mellomtida har det vokst opp to nye generasjoner av både Neil Young- og deLillos-fans, sier Aasmo entusiastisk.

Tromsø, Bodø og Trondheim er foreløpig de eneste byene som får besøk av Young Neils i år, i tillegg til Oslo – hvor bandet spiller årlige desemberkonserter.

– Jeg har jobbet med denne konserten i flere år, og jeg vet at arrangøren i Trondheim har forsøkt å booke bandet de siste ti årene! Å få Young Neils ut på turne, har blitt et folkekrav rundt omkring i Norge.

Forventer stor pågang

Helsa til Lillo-Stenberg er bra, ifølge Aasmo. Oslo-artisten sto på scenen for første gang allerede i september, etter hjertetrøbbelet i juli.

– Han er veldig sugen på å komme seg ut på veien.

Billettene til konserten legges ut lørdag, og arrangøren forventer stor pågang.

– Verkstedet tar bare 400 publikummere, så dette blir en eksklusivt. Her er det først til mølla-prinsippet som gjelder, sier Aasmo.

I tillegg til Lars-Lillo Stenberg består Young Neils av Jørn Christensen, Per Vestaby, Palle Krüger, Geir Sundstøl, Live Roggen og Line Lockert.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.