Tromsø-band plukket ut til prestisjefestival

Tromsøbandet Heave, Blood & Die skal spille på Trondheim Calling.
FRA TROMSØ TIL TRONDHEIM: Fr venstre: Karl Pedersen, Kenneth Mortensen, Marie Sofie Mikkelsen, Jonas Helgesen og Mads Ystmark 
        
            (Foto: Markus Danielsen Danjord)

FRA TROMSØ TIL TRONDHEIM: Fr venstre: Karl Pedersen, Kenneth Mortensen, Marie Sofie Mikkelsen, Jonas Helgesen og Mads Ystmark  Foto: Markus Danielsen Danjord

Tromsø-bandet, som ga ut sitt debutalbum i april, er klare for Trondheim Calling.

Festivalen er et enormt bransjetreff og ses gjerne på som en døråpner for lovende artister.

– Dette er ganske stort og har utrolig mye å si for oss. Her er det mange aktører til stede, både internasjonale og nasjonale, forteller Karl Pedersen, en av bandets frontfigurer, til iTromsø.

Les også: Byens nye musikkbransjetreff lærte av Nordens største

1 av 15 utvalgte

Festivalen presenterte denne uken sitt demoprogram, som består av femten utvalgte demoartister.

– Det var rekordhøyt nivå blant årets søkere, og mange artister som skilte seg ut med veldig friskt låtmateriale ifølge juryen. Det er tydelig at en ny ung generasjon musikere er på vei i regionen, skriver Trondheim Calling på sine hjemmesider.

Får egen mentor

Bandet skal også spille på Studentersamfunnet i Trondheim i november, som en oppvarming til Trondheim Calling 2017. De får, i likhet med de fjorten andre utvalgte, sin egen mentor som er en erfaren musiker eller bransjepersonlighet.

Les også: Heave, Blood & Die fikk festival på nakken etter dop-spøk

Mentoren skal se konserten i november og deretter gi bandet tips til hvordan de kan utvikle sitt sceneuttrykk fram til festivalen.

– Det blir veldig spennende. Jeg vet i alle fall at en av de i Spidergawd (rockeband fra Trondheim, journ.anm.) er med i mentorordningen, sier Pedersen, som anslår at bandet får omtrent en halvtimes spilletid på festivalen.

Les også: Tromsø-artister håndplukket til prestisjefestival

«Dommedags-boogie»

Debutalbumet fra april høstet godord fra iTromsøs anmelder, som ga en femmer på terningen for bandets «dommedags-boogie». Trondheim Calling har årlig seks tusen publikummere, og samler både nasjonal og internasjonal musikkbransje og presse i løpet av tre dager i februar.

De Tromsø-baserte artistene Ágy og Kajander skal også spille på festivalen.