Den 14. januar er det premiere på serien «Muitte Mu – Husk meg» på NRK. Der skal seks norske artister i løpet av tre dager komponere og til slutt fremføre sin personlige joik med hjelp fra en mentor. Joiken skal fremføres for en utvalgt person som betyr noe spesielt for dem.

Tromsøværing

21. januar dukker Anneli Drecker opp i programmet når artist Margaret Berger joiker til henne.

Da Margaret Berger konkurrerte i Idol i 2004 satt Drecker i dommerpanelet, og hun ble etter hvert både mentor og venn for Berger.

Les også: Anneli Drecker skal hedre Cohen under storkonsert i Oslo Spektrum.

Alle artistene som deltar har sin egen joike-mentor. Ánde Somby er mentoren som skal hjelpe Berger med sin joik til Drecker.

Deltakere

I tillegg deltar mentorene Sara Marielle Gaup Beaska, Frode Fjellheim, Berit Alette Mienna, Johan Anders Bær og Maxida Märäk.

Les også: Nå kommer Anneli-dokumentaren.

De ytterligere artistene som medvirker i programmet er Elisabeth Andreassen som joiker til sin ektemann Tor, Nosizwe Baqwa som forsones med sin venninne gjennom joik, Øystein Dolmen som viser sin farskjærlighet gjennom joik til datteren Maria, Grutle Kjellson, vokalist i Enslaved, som hedrer sin sjelebror Harald og Tuva Syvertsen som joiker til sin samboer Marie.