Ukas artist:

Spiller best etter en tur eller to ned i doskåla

Bli kjent med Tromsøs musikere gjennom Tromsø-Feedback. Ukas artist er Kristoffer Joel Høe
 

Navn: Kristoffer Joel Høe, 24,
Band: Ondt Blod og Kajander
Aktuell med: Spellemann-nominasjon med Ondt Blod

– Hva er sjansene deres på Spellemannprisen?
– Vi er jo nominert med Dagny, Astrid S, Matoma og Cezinando – så det her tar vi ganske lett hjem.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– For tiden roter jeg meg borti to totale motpoler: hardcore og pop – så spiller vel en form for popcore skulle jeg tro! Har nok et muntert øre til det som er litt hardere. Jeg liker allikevel ikke å ha noen begrensninger for hva jeg spiller – det er så mange flinke folk og bra musikk – så spiller det meste hvis tiden strekker til!

– Hvem har inspirert deg musikalsk?
– Det må bli min bror Lasse. Han og fatter’n kjøpte meg en gitar da jeg var rundt 10–11 år og viste meg noen grep – så begynte hjulene å rulle. Husker det som om det var i går – da han ga meg katalogen til Radiohead, med bla. ”OK Computer” og ”Kid A” – ba meg lukke øynene, høre, nyte og studere. Etter det ga han meg katalogen til Motorpsycho, Björk m.fl. som bare klikket i hodet mitt. Minnes å sitte å høre på ”vortex surfer” sikkert 150 ganger – det avslutningspartiet der gir meg fortsatt gåsehud ulikt noe annet.

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turné?
– Har som utgangspunkt vært veldig heldig (bank i bordet) både med sceneopplevelser og reisefølget – eller, jeg har en lei tendens til å spy før hver konsert jeg gjør – det e ikke til å anbefale – min fremtidige tannlege er nok sikkert superhappy – skal sies at jeg alltid spiller best etter en tur eller to neddi doskåla. Men hvis jeg skal trekke fram en insident for min egen del turnémessig, må det være i sommer da vi skulle reise til Fjellparkfestivalen. Hadde jævla dårlig tid på morgenen før flyet gikk fra Tromsø til Stavanger – så måtte låne bilen til naboen for å rekke det. Jeg pakket bass, bag, pedalbrett og bilnøkler i bagasjerommet og smelte igjen bakluka. Låste meg selv ute av bilen og alt utstyret var låst inne i bilen – 40 min til flyet gikk. I panikk tok jeg beina fatt, la på sprang til Langnes fra mortensnes, blinket en ekstra gang og slengte på et slengkyss til den flotte damen i boardingskranken – og kom til slutt med flyet! Fikk lånt meg utstyr på festivalen så konserten gikk fint!

– Hvilket instrument kunne du ikke klart deg uten?
– Trommer. Trenger egentlig bare trommer og bass (hei spider og speedy).

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booket til?
– Ondt Blod booket til juleballet til en ungdomsskole gjennom den kulturelle skolesekken – eller vent, det hadde kanskje vært fett??!!

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga?
– Skulle øvd masse og startet i danseband – der er pengene har jeg hørt. Musikkarieren min er så langt sponset av statens lånekasse, en fortvilt ekskjæreste og eurobonuspoeng.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– Ondt Blod, Kajander og Dagny – ja kafan, koffer ikke?

– Når så du sist ditt eget blod?
– I dag! Skulle pakke opp ikeamøbler til kontoret til Bendik (Kajander) og meg. Ble veldig giret og innpakningspappen klarte å skjære meg 3(!) ganger – de hvite fine overflatene ble på sett å vis døpt i god Ondt Blod-sjargong.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.