Han er mest kjent som eiendomsutvikler, men Roar Dons har brukt mye tid på musikk, som denne uka spilles inn på Kysten studio i Tromsø. Sammen med produsentduoen Kjetil Holmstad-Solberg (Violet Road) og Håkon Skog Erlandsen, har Dons’ en klar plan for de foreløpig seks låtene som spilles inn.

– Jeg har helt klart ambisjoner med denne musikken. Jeg skal ut og spille låtene, og de skal gis ut, fastslår Dons.

– Vi har som mål å få en låt på radioen, skyter Holmstad-Solberg inn.

Synger på dialekt

Bandet Dons har satt sammen har lang erfaring og merittliste. Basslegenden Jonny Sjo, Violet Roads Håkon Rundberg og frilanstrommeslager, Mikael Pedersen Jacobsen, er blant musikerne som supplerer Dons’ egen sønn, Mathias, på gitar.

Låtene er skrevet av Holmstad-Solberg, Dons’ amerikanske artistvenn, John Wright, og eiendomskongen selv. Tekstene, som i utgangspunktet var skrevet på engelsk, fremføres på Tromsø-dialekt. Ragnar Olsen har stått for oversettelsen.

– Det har vært en utrolig fin prosess med Ragnar. Tekstene er veldig personlige, så jeg har bidratt med innspill gjennom hele oversettelsesprosessen, forklarer sangeren.

STJERNEMUSIKERE: Roar Dons har hyret inn betydelig erfarne musikere og produsenter.

Dons har alltid syslet med musikk, og har tidligere gitt ut en konsertplate. Denne uka debuterer han allikevel i studio, bortsett fra noen tidligere jobber som korist.

– Jeg har lyst til å spille mer, og jeg brenner for dette. Jeg ønsker å nå ut til mange med denne musikken, sier Dons.

– Du er mest kjent for å jobbe med eiendom. Tror du det er positivt eller negativt, med tanke på publikums forventninger til musikken din?

– Det tenker jeg egentlig ikke på, sier Dons med et smil.

– Roar er en kulturpersonlighet som mange kjenner. Dette gjør nok at folk vil ha større forventninger, og være mer kritisk, mener produsent Erlandsen.

Vil være folkelig

Dons og hans produsenter uttrykker et ønske om å skape folkelig popmusikk.

– Samtidig blir jo musikken skapt her og nå i studio, så det er litt tidlig å skulle kalle den for noe. Jeg er inspirert av mye forskjellig, som jazz og klassisk musikk, forklarer den mangeårige styrelederen for Nordlysfestivalen.

– Du sang nettopp en låt om «Nordens Paris». Handler musikken om ditt nærmiljø her i Tromsø?

– Det er viktig at vi er oppmerksomme på kulturens betydning for byen. Det er kulturen i oss og rundt oss som gjør Tromsø til byen den er. Jeg vil gi mitt bidrag som utøver, avslutter Roar Dons.