Ny festival i Tromsø sikret Röyksopp

The Edge fyller festivaltomrommet i vinter med egen EDM-festival hvor blant annet Röyksopp dukker opp.
DJ-SETT: Øyvind Alapnes (venstre) og Christian Junstad Tønsvold er klar med festivalen «Lights Out» på The Edge. 
        
            (Foto: Kent-Einar Myreng)

DJ-SETT: Øyvind Alapnes (venstre) og Christian Junstad Tønsvold er klar med festivalen «Lights Out» på The Edge.  Foto: Kent-Einar Myreng

Siden «Døgnvill vinter» forsvant har ikke Tromsø hatt noen festivaltilbud på senvinteren. Nå tar The Edge ansvar og lanserer EDM-festivalen «Lights Out» i gave til byen. Et tapsprosjekt hvor hotellet senker billettprisene for å gi flest mulig muligheten til å oppleve Röyksopp på hjemmebane.

– Det er det største vi har arrangert her på huset, og med tanke på at vi går for de laveste billettprisene vi har kjørt på bygget blir vi ikke å tjene på dette, sier hotelldirektør Øyvind Alapnes, som forteller at han vil gi arrangementet i gave til byen og at festivalen blir en investering for hotellet.

Jobbet lenge med signeringen

Med Röyksopp, Charlotte Thorstvedt, Finnebassen, Alex J og Rünther skal The Edge sikre at DJ-festivalen blir et årlig arrangement.

– Vi har jobbet veldig lenge med å få Röyksopp på plass. Vi fant en dato mellom spillejobbene deres i Moskva og Coachella i California. Det har vært lange forhandlinger, sier Alapnes.

– Vi er kjempeheldige. De vil spille et DJ-sett og det blir morsomt å høre hva gutta hører på til daglig og hva som inspirerer dem, sier Christian Junstad Tønsvold, som er presseansvarlig ved hotellet.

Skal forme arrangementet

«Lights Out» finner sted 1. april og skal markere at nordlyset er borte fra himmelen. Derimot er det ikke snakk om noe nordlys-tema inne i en av Nord-Norges største konsertsaler.

– Her skal musikken stå i sentrum. Det er ingen tvil om at det blir et enormt kult lyd- og lysshow fra vår side. Å lage en helkveld her er noe vi har drømt om lenge, sier Alapnes.

– Det er et tomrom etter at turistene forlater her. Vi ønsker å kickstarte våren med dette arrangementet, sier Tønsvold.

– Jeg har sett Röyksopp med DJ-sett tidligere. Det er helt vanvittig. Jeg har aldri opplevd et bedre sett tidligere, og de spilte ingenting av deres eget materiale, sier Alapnes.

Blir større

Selv om Röyksopp er et temmelig stort navn har hotellet allerede store navn på blokka for neste år.

– Denne festivalen er kommet for å bli. Vi er allerede i kontakt med store artister til neste år, sier Alapnes.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.