Nominert til musikkvideopris

Sondre Pettersen har nylig hatt regidebut på sin egen musikkvideo. Nå har han blitt nominert for innsatsen sin ved kortfilmfestival.

Skuespiller, musiker og nå regissør Sondre Pettersen fra Tromsø har nylig hatt regi på musikkvideoen til sitt eget band, Drøm.

LES OGSÅ: Ekstremt metalband til Tromsø Jazzfestival

Nå er videoen nominert til «beste musikkvideo» ved kortfilmfestivalen i Grimstad.

– Det er veldig gledelig og jeg hadde på ingen måte forventet at vi skulle bli nominert. Det er en bekreftelse på at vi har gjort noe bra, sier Pettersen til iTromsø.

BBC-fotograf

Pettersen kunne man sist se som hovedrolleinnehaver på Hålogaland Teaters oppsetting av «Peter Pan» i fjor. Nå er tromsøværingen aktuell med forestillingen «Drage Zoo» på Det norske teatret i Oslo.

MUSIKKVIDEO: Sondre Pettersen (midten) er nominert for prisen «beste musikkvideo» ved kortfilmfestivalen i Grimstad.Foto: Johs Bøe 

MUSIKKVIDEO: Sondre Pettersen (midten) er nominert for prisen «beste musikkvideo» ved kortfilmfestivalen i Grimstad.Foto: Johs Bøe 

 

LES OGSÅ MUSIKKINTERVJUET– Jeg gir faen i hvor mange musikken når ut til

25-åringen forteller at sangen «Fantasiflukt», som er låten som portretteres i videoen, er filmet av den kjente fotografen Espen Rekdal, som blant annet har jobbet for BBC, og spesialisert seg på undervannsfotografi. Og det er også under vann at musikkvideoen finner sted.

– Den er ganske nyskapende og med spisskompetansen til Rekdal ble det et fantastisk resultat. Jeg må også skryte av tromsødanserne Kingsford Siayor og Gerd Kaisa Vorren, som jeg var heldig å få med meg i videoen, sier Pettersen.

90.000 kroner

Videoen ble lansert for en måned siden, og er nå nominert sammen med Kvelertak, Sondre Justad, Karpe Diem, Mikhael Paskalev og et 20-talls andre musikkvideoer.

– Det er vanvittig mange fine videoer, så vi får god konkurranse. Først og fremst er jeg fornøyd med å bli nominert, sier Pettersen.

LES OGSÅ: Spilte Metallica når publikum krevde Garth Brooks

Vinneren mottar 15.000 kroner, som kan komme godt med i bandkassa til det nordnorske elektropop-bandet Drøm.

– Vi har holdt på i tre år nå, men dette er vår første musikkvideo. Jeg kan røpe at vi slipper debutplata om ikke så altfor lenge, sier Pettersen, som riktignok tar turen til Tromsø i påsken for å være kirkeorganist i syv–åtte gudstjenester.