Gjør comeback med steinhard rockefest

Etter to års pause, er det igjen klart for Monsters of Rock på The Edge.
ROCK: Hotelldirektør Øyvind Alapnes (midten) og Hangface-gutta Dag «Daggi» Jørgen Helling (til venstre) og Espen Høgmo drar i gang Monsters of Rock etter et hvileskjær i 2016.  (Foto: Tom Benjaminsen)

ROCK: Hotelldirektør Øyvind Alapnes (midten) og Hangface-gutta Dag «Daggi» Jørgen Helling (til venstre) og Espen Høgmo drar i gang Monsters of Rock etter et hvileskjær i 2016.  Foto: Tom Benjaminsen

1 / 1

Hangface-gutta Dag «Daggi» Jørgen Helling og Espen Høgmo har sammen med andre lokale musikere i nesten 20 år arrangert tributekvelder viet til rocken og metalmusikkens helter.

På 2000-tallet var det Driv som var arenaen, men i 2014 forflyttet de seg til byens nye storstue, Clarion Hotel the Edge. Der sto de for hotellets aller første konsertarrangement, Monsters of Rock, bare ei uke etter den lukkede åpningsfesten.

LES OGSÅ: The Edge har vokst ut av hotellbygget: Leier areal hos naboen (for abonnenter)

Hele 750 publikummere tok turen for å høre Tromsø-musikernes tributter til Metallica, Guns N’ Roses, DumDum Boys og AC/DC.

Klar for ny folkefest

Suksessen ble gjentatt i 2015, men året etter stilnet musikken.

– Det klaffet ikke helt. Folk var bortreist eller på turné, forteller Helling.

– Det er ennå litt for mye innavl i tributebandene. Er en person opptatt, ryker to-tre band, legger Høgmo til og ler.

LES OGSÅ: Lights Out-festivalen: – Det kuleste vi har gjort (for abonnenter)

16. mai i år er det imidlertid igjen duket for en steinhard hyllest til rocken, med bandene Red Hot Chilli Peckers, Metallicatz, Neverlong (etter Foo Fighters «Everlong») og Hum Hum Boys.

– DumDum-tributten går på rett etter midnatt. Da er det jo 17. mai, og det må markeres med noe norsk, sier Helling.

Nært opp mot originalene

Den tidligere Hangface-gitaristen medgir at han allerede har begynt å øve.

– Vi prøver å legge musikken så nært opp mot kildematerialet som mulig. Jeg kjenner jeg blir litt irritert om jeg drar på tributekonsert og bandet spiller Metallica-soloen annerledes enn den skal være. Da er det jo bare et coverband, forklarer Helling og fortsetter:

– Jeg er ikke profesjonell musiker slik som de andre som er med, så jeg satt rett og slett oppe i natt og øvde. Jeg vil ikke være han fyren som ikke klarer å spille «Master of Puppets».

LES OGSÅ: Hadde nylig regidebut på egen musikkvideo - nå er videoen prisnominert

Alt ordnet på et døgn

Hotelldirektør Øyvind Alapnes og ledergruppa ved The Edge satt fredag i forrige uke på et møte og snakket om kommende arrangementer; da kom ideen.

– Jeg ringte «Daggi» med en gang. Han sa at det kom på litt kort varsel, men han skulle se hva han fikk til. En og en halv dag senere var opplegget i boks, og vi måtte begynne å tenke på hvordan vi skulle organisere det, erindrer hotelldirektøren med et glis.

– Det er ikke det at det kom brått på, men det er jo litt logistikk som må gå opp. Plutselig er Violet Road på turné eller Heidi Solheim opptatt med noe annet, og da må man se på hvordan man kan løse det, utdyper Helling, som etter alle solemerker fikk det til på rekordtid.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.