Tulletekst ble listet på P3

Tromsøbandet Lüt ble listet på P3 før de hadde sluppet singelen.
KONSERTSOMMER: Lüt er aktuell med låten «BoyToy» – nå gleder de seg til en fullbooket festivalsommer. Foto: Daniel Lilleeng 
        
            (Foto: DANIEL LILLEENG)

KONSERTSOMMER: Lüt er aktuell med låten «BoyToy» – nå gleder de seg til en fullbooket festivalsommer. Foto: Daniel Lilleeng  Foto: DANIEL LILLEENG

Urørt-finalistene fra Tromsø rir fortsatt på popularitetsbølgen og slipper derfor singelen «BoyToy» fredag. Selv beskriver de låten som et opprør mot folk som tar ting for gitt, men historien bak låten er mer leken enn man skulle tro.

– Førsteutkastet av låten startet med en tulletekst av dimensjoner, men så innså vi at det faktisk var mye kult i den og bygde videre på det. Vi er utrolig fornøyd med sluttresultatet, sier vokalist i bandet, Markus Danielsen Danjord til iTromsø.

Høy rotasjon

Og allerede før låten ble sluppet fikk bandet bekreftelse fra P3 om at låten blir listet med høy rotasjon på radiokanalen.

– Det er utrolig kult at låten er blitt listet. Vi jobber steinhardt døgnet rundt for bandet. Nå skal vi få ut det fulle potensialet av låten, men det skjer mye spennende bak kulissene hos oss. Det kommer mye mer, men vi kan ikke røpe hva det er riktig enda, sier Danjord.

Lüt var finalist i P3s Urørtfinale 2017, men måtte se seg slått av rapperne i Dårlig vane. Fra før har bandet sluppet tre låter på streamingtjenester, hvor «Du vet ingenting» var listet på P3 i hele 22 uker.

Heftig festivalsommer

Neste mulighet for tromsøværinger til å se unggutta i Lüt er Buktafestivalen, men det er langt fra den eneste festivaljobben i sommer. Nå forteller vokalisten at de jobber med å spikre bandets tyvende spillejobb for sommeren.

– Vi gleder oss noe helt sinnssykt til å reise rundt og spille for mest mulig folk. Det har alltid vært en drøm for flere av oss og ha en «tredagers» i Bukta-helga. Det får vi nå oppleve med Buktafestivalen torsdagen, Fjellparkfestivalen i Flekkefjord fredag og Malakoff på Nordfjordeid lørdag. Det blir mange timer i bil, men utrolig stas, sier gitarist Ørjan Nyborg Myrland.

Ferdig med debutplata

Sammen med produsent Ariel Joshua Sivertsen er bandet nå ferdig med debutplata, men den kommer ikke på markedet før til høsten.

– Det låter utrolig fett og vi er drøyt fornøyde med produktet, sier Myrland.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.