Ukas artist:

Trodde hørselen skulle ryke

Bli kjent med Tromsøs musikere gjennom Tromsø-Feedback. Ukas artist er Mikael Pedersen Jacobsen.
 

Navn: Mikael Pedersen Jacobsen, 26 år
Band: Hollow Hearts, White Ascot, Kajander, Cliff Isaksen, spilte i The Northern Lies og jobber ellers som frilans-musiker.
Aktuell med: Jeg spiller konsert på Prelaten med Cliff Isaksen 11. mai. Det blir funky og freshe låter som Cliff har skrevet selv og jeg gleder meg enormt til å spille den konserten. Også har jeg jo nytt band, Hollow Hearts, og vi har noe veldig spennende på lur i nærmeste framtid som jeg dessverre ikke kan uttale meg om nå. Bortsett fra det så skal jeg spille på litt festivaler til sommeren med bl.a Kajander og White Ascot så det er bare å være på utkikk.

– Kan du beskrive hvilken musikk du spiller?
– Jeg spiller veldig variert musikk for tiden. Har f.eks en del faste band og prosjekter der jeg spiller alt fra country og americana, jazz og fusion, soul, RnB, pop, rock, prog og west coast, og jeg gjør en del freelance- jobber, live og i studio, der jeg må spille alt fra viser og blues til til gammel 70 talls soul og 80 talls synth pop. Så med andre ord, hvis det er noe med musikken som fenger meg så har ikke sjanger noe å si, bare så lenge det er gøy å spille og jeg føler at der er noe jeg kan formidle.

– Du får en pistol mot tinningen, og må synge karaoke foran et fullsatt Alfheim stadion. Hvilken låt velger du å tolke?
– The Show Must Go On av Queen. Den er massiv!!!

– Hva er din verste opplevelse på scenen eller turne?
– I fjor trudde jeg hørselen skulle ryke på lydsjekk til min egen hovedinstrument eksamen på Driv. Vi hadde problemer med monitorene på scenen og knotet fryktelig med å få lyd i de. Plutselig, som lyn fra klar himmel, kom det sykeste feedback støyet jeg noen sinne har hørt. Lyden kan beskrives som isopor som gnikkes hardt mot et glassvindu, bare at den er forsterket et par tusen desibel.

– Du bookes av Den Norske Opera, og får sette opp hva du vil på den såkalte rideren. Hva krever du at arrangøren skal stille med?
– Jeg elsker hunder! I sær Vorsteh, Grand Danois og Huskyer. Sku hatt et par av de på backstagen. Bortsett fra det så vil jeg ha snop, cola zero, Super Nintendo med Super Mario Bros. 3 og en sjeselong.

– Nevn et band eller en artist du rådigger, som folk flest neppe ville trodd om deg.
– Skeeter Davis. Hun synger jo så ufattelig vakkert.

– Hva er det verste stedet du kunne blitt booka til?
– Et sted hvor det forventes at vi kun skal spille bossa nova.

– Hvis du skulle gjort et sjangerbytte – hvilken musikk skulle du laga da?
– Jeg hadde mekka beats og drevet med hardcore rap.

– Hvilken tromsøartist/band tror du kommer til å bli størst?
– The Modern Times

– Når så du sist ditt eget blod?
– Jeg ble bitt av en hund i nabolaget i fjor høst. Den beit tvers gjennom jeansen, sokkene og huden. Det kom litt blod og jeg måtte dra å ta stivkrampesprøyte, men det gikk heldigvis bra da i og med at hunden var ganske liten.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.