Chris Cornell er død

Rockemusikeren Chris Cornell er død.
Chris Cornell under Døgnvillfestivalen 2007 
    
      (Foto: Ravn Steinsvik)

Chris Cornell under Døgnvillfestivalen 2007  Foto: Ravn Steinsvik

Chris Cornell, kjent fra Soundgarden og Audioslave, er død. Artisten spilte på Døgnvillfestivalen i Tromsø i 2007.

- Dette var nedslående nyheter. Cornell var bare 52 år, og etterlater seg kone og barn. Han ga ut flere soloplater, og tre skiver med Audioslave, men det er først og fremst det han gjorde med Soundgarden som vil bli stående som hans største bidrag til musikken, sier Egon Holstad, som er redaktør for Feedback-redaksjonen i iTromsø.

- Soundgarden var en sentral del av grunge-scenen, men de skilte seg likevel godt ut fra de andre bandene, ikke minst på grunn av Cornells enorme røst. I likhet med Screaming Trees, Dinosaur Jr og Sonic Youth, hadde de gitt ut skive på undergrunnslabelen SST, før gjennombruddet med tredjeskiva «Badmotorfinger» kom i 1991. På oppfølgeren «Superunknown» ble de gigantiske, sier Holstad.

Det er ikke kjent hva som var årsaken til 52-åringens død.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.