Denne bonden lokker Tromsø- rockerne til å spille i låven sin

I elleve år har Målselv-bonden arrangert konserter på låven. Lørdag kommer rockere fra Tromsø på besøk.
ROCKEBONDE: Målselv-bonden Sverre Hågbo arrangerer konserter i låven sin for ellevte året på rad. Foto: Odd-Inge Larsen 

ROCKEBONDE: Målselv-bonden Sverre Hågbo arrangerer konserter i låven sin for ellevte året på rad. Foto: Odd-Inge Larsen 

En kilometer fra E6 ligger Moen Kulturlåve. Der har melkebonden Sverre Hågbo tatt sjeldent stort ansvar for det lokale kulturlivet, i elleve år.

Denne helga kommer Tromsø-rocken på et sjeldent besøk, i form av psykedelia-bandet Sunshine Reverberation og punkrockerne i Rumblin’ Retards. Der skal de hoppe i høyet sammen med sjarkromantikerne Senjahopen, mans Heidi Solheims barnemusikkband Dinosaus spiller på formiddagen, i regi av Kalottspel.

– En kveld i rockens tegn

– Vi har solgt godt med billetter til lørdag, og jeg vet at det kommer an del publikummere fra Tromsø til denne konserten, sier arrangør og låveeier Sverre Hågbo.

– Du tør altså å invitere disse bråkete byrockerne ut på landet?

– Man har alltid lyst til å utvide sitt publikum, så det blir by og land i samme hand på lørdag, sier melkebonden humrende, og legger til:

– Dette blir en kveld i rockens tegn! De to tromsøbandene sørger for ordentlig kvalitetsenergi, og jeg gleder meg som en unge.

psykedelia: Tromsøbandet Sunshine Reverberation sørger for psykedelia til kyrne i kveld. Foto: Sandra Jorhung 

psykedelia: Tromsøbandet Sunshine Reverberation sørger for psykedelia til kyrne i kveld. Foto: Sandra Jorhung 

 

Kyrne liker musikk

Moen Kulturlåve feiret sitt 10-årsjubileum i fjor. Nå har Hågbo et knippe hjelpere innen det lokale kulturlivet i Målselv, men slik var det ikke i oppstarten.

– Oppe på høylåven lå det egentlig bare masse skrot, men min bror og jeg kom på ideen om å arrangere konserter, da vi begge er hobbymusikere. Det første arrangementet var et omreisende teater, og det er deres fortjeneste at låven er så godt egnet til kulturarrangementer. De hadde nemlig en rekke krav til hvordan scenen skulle være, forklarer Hågbo.

BY OG LAND: Senjahopen, her på scenen i Moen Kulturlåve ved en tidligere anledning. Foto: Odd-Inge Larsen 

BY OG LAND: Senjahopen, her på scenen i Moen Kulturlåve ved en tidligere anledning. Foto: Odd-Inge Larsen 

 

– Det ryktes at kyrne står i etasjen under sceneloftet. Melkeproduksjonen påvirkes forhåpentlig ikke av høylytt rock?

– Nei, de har det fint. Men vi hadde en episode under en dimmefest for noen år siden, da noen av deltakerne brøt seg inn til kyrne, og det var ikke helt bra, sier bonden.

– Skjer lite for ungdom

Den økonomiske risikoen for arrangementet, tar Hågbo selv. Han innrømmer at det er svært få, om noen andre, som arrangerer rockekonserter i kommunen.

– Det skjer egentlig lite for ungdom i området. Det har vært en del jobb med konsertene de siste årene, men man gjør det jo fordi det artig, sier Hågbo.

PUNK: Rumblin’ Retards tar turen til rockelåven i Målselv. Foto: Camilla Solheim 
        
            (Foto: CAMILLA SOLHEIM)

PUNK: Rumblin’ Retards tar turen til rockelåven i Målselv. Foto: Camilla Solheim  Foto: CAMILLA SOLHEIM

 

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.