Hanne Sørvaag spiller i Tromsø i kveld: – Jeg vil bane vei

Taylor Swift startet med countrypop. Nå kaster Hanne Sørvaag seg over sjangeren og lover smakebiter fra fersk singel når hun fredag holder sin første Tromsø-konsert.
BESØKTE PRELATEN: Hanne Sørvaag spilte fredag sin aller første konsert i Tromsø. Nå håper artisten at det blir flere besøk nordover.  

BESØKTE PRELATEN: Hanne Sørvaag spilte fredag sin aller første konsert i Tromsø. Nå håper artisten at det blir flere besøk nordover.  

Hanne Sørvaag er kjent for de aller fleste gjennom musikken og forskjellige TV-opptredener. Når hun fredag for første gang holder konsert i Tromsø, er det ikke tvil om hvordan konserten skal bli.

– Det er alle høydepunktene fra mitt artistliv og låter jeg har skrevet for andre. Det som er fra countryplata mi er litt upbeat og tilpasset til denne konserten, sier Sørvaag til iTromsø.

LES OGSÅ: Vet du ikke hva du skal finne på i helga? Her er våre anbefalinger

Fredag slapp også artisten singelen «Talk, talk, talk», som hun har spilt inn i Nashville.

Baner vei

Med sitt brede repertoar har Sørvaag sakte, men sikkert landet på det hun selv beskriver som en crossover mellom pop og country.

– Det er ikke så etablert i Norge. Taylor Swift startet der, men er kanskje en helt annen plass. Nordmenn er veldig mottakelige for dette, og det er fint å bane litt vei for akkurat det i Norge. Og det er det jeg liker best å spille.

LES OGSÅ: Feirer 20 år med jubileums­konsert

Sørvaag er kjent for å være svært produktiv. Ikke bare skriver hun sine egne låter, men bidrar også med tekster til artister med internasjonalt kaliber. I 2010 ble hun historisk da hun bidro med to låter til den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix. Da med låtene «My Heart Is Yours» fremført av Didrik Solli-Tangen og «Shine» fremført av Sofia Nizharadze for Georgia.

Samarbeid med Lind i vasken

Fredag var ikke bare singelslippdato for sørlendingen, men også for tromsøartisten Dagny, som Sørvaag følger godt med på.

– Dagny er en veldig fin og strålende artist som jeg følger med på. Jeg kunne gjerne skrevet låter for henne. Jeg har skrevet med Lene Marlin tidligere og ville gjerne ha med meg Espen Lind på en låt på den forrige platen, men da var han i skrivemodus. Og det skjønner jeg, for akkurat nå er jeg litt ferdig med å skrive for andre. Jeg ble litt tom, og da må jeg ut å spille.

LES OGSÅ: Går mot publikumsrekord på Kulturhuset

Og derfor har Sørvaag endelig kommet seg til Nord-Norge og Tromsø for første gang, for å holde konsert.

– Jeg har lyst å være mer i Nord-Norge. Vi fra Sørlandet og dere i nord har litt samme lynne. Det har vi ikke med de fra Oslo og for eksempel Stavanger. Jeg liker nordlendinger og det håper jeg reflekterer publikum også.