Disse to tromsøbandene får 25.000 kroner hver til musikken

I tredje tildelingsrunde av Bukta Innspillingsfond mottar to tromsøband 25.000 kroner hver.
SUPERGRUPPE: I begrunnelsen omtaler fagpanelet Hollow Heart som en «nordnorsk supergruppe».  
    
      (Foto: Presse)

SUPERGRUPPE: I begrunnelsen omtaler fagpanelet Hollow Heart som en «nordnorsk supergruppe».   Foto: Presse

Bandene Hollow Hearts og 10th Harmoni får 25.000 kroner hver. Pengene er øremerket innspilling, miksing og mastering.

«Nordnorsk supergruppe»

Hollow Hearts er bosatt i Tromsø. De debuterte tidligere i år på et utsolgt Bastard. Gruppen består av Ida Løvheim, Christoffer Nicolai Mathisen, Ida Karoline Nordgård og Mikael Pedersen Jacobsen. Om gruppa skriver fagpanelet i sin begrunnelse:

«En aldri så liten nordnorsk supergruppe som har formet et unikt og ekte uttrykk på tradisjonsrike strenger. Gode låter, masse sjarm og et meget stødig komp vitner om et band i startgropa med store ting foran seg. Vi ble slått i bakken av bandets første livevideo fra Kysten Studio og er svært spente på hva bandet klarer å diske opp med når de nå tar fatt på sin første innspilling».

ROCK: Tromsøbandet 10th Harmonic vant tidligere i år Rock Mot Rus. 
    
      (Foto: Presse)

ROCK: Tromsøbandet 10th Harmonic vant tidligere i år Rock Mot Rus.  Foto: Presse


Alternativ rock

10th Harmonic vant tidligere i år Rock Mot Rus. Tromsøbandet, som spiller alternativ rock, består av Sondre Sætaberget, Jeppe Goll, Askil Mauseth Fangel og Tor-Eivind Solheim. I begrunnelsen skriver fagpanelet:

«Det har vært veldig spennende å følge dette bandet siden vi så dem første gang i en delfinale i Bukta Battle i Kroken for fire år siden. Bandet har allerede rukket å gjøre seg bemerket på mange nordnorske scener, mens de har tatt store steg både musikalsk og som liveband, og fremstår i 2017 som noe av det mest lovende innenfor rocksjangeren i Nord-Norge.»

Seks artister

Buktafestivalen og Kulturnæringsstiftelsen Sparebank 1 Nord-Norge står bak innspillingsfondet. De samarbeider om å få på plass en permanent tilskuddsordning for nordnorske band og artister som spiller rock.

I de to første tildelingsrundene fikk Février, Ingeborg Oktober, Heave Blood & Die og The Cameltoes alle 25.000 kroner hver.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.