Mandag denne uka hadde det talentprogrammet «The Voice» premiere på TV 2. Og blant de fire mentorene er Tromsøs egen Lene Marlin (37).

– Jeg koser meg veldig med The Voice. Det er så mange flinke folk der ute! Det har gjort det både ekstra spennende, men også vanskeligere enn jeg trodde på forhånd, sier Marlin til iTromsø.

– Når nivået er så høyt står man ovenfor tøffe valg. Det har vi alle fått kjenne på.

– Kan ikke snu oss på alle

Selv gjør hun for tiden stor suksess som låtskriver, og skal denne høsten lose andre håpefulle gjennom programmet.

Sammen med de andre mentorene Josef Wolde-Mariam, Martin Danielle og Morten Harket velger hun seg ut deltagere hun ønsker å satse på. Mentorene sitter med ryggen til deltakerne, og får dermed bare høre stemmen deres. Velger de å satse på personen trykker de på en knapp, og stolen snur seg.

– Vi skjønner jo at vi ikke kan snu oss på alle, det går ikke. Selv om vi har lyst, sier Marlin, som hittil i programmet har valgt seg ut en rekke ulike deltakere.

Blitt godt kjent

Marlin har blitt spurt om å være med i «The Voice» tidligere, men at hun ikke har hatt anledning før nå. Det er også første gangen hun er dommer i en talentkonkurranse.

– Jeg har det veldig morsomt sammen med de andre mentorene. Vi er jo veldig engasjerte alle sammen, så selv etter at sending er over kan samtalene vare et par timer. Man blir jo veldig godt kjent med hverandre i en sånn setting, sier Marlin om de andre mentorene.

I 2013 var 37-åringen blant artistene som samlet TV-seere på lørdagskveldene i «Hver gang vi møtes». Der snakket hun blant annet ut om den tøffe tiden i kjølvannet av braksuksessen hun fikk etter gjennombruddet i tenårene.